Câți bani fac celebritățile după moarte. Michael Jackson, lider autoritar în TOP

Câți bani fac celebritățile după moarte. Michael Jackson, lider autoritar în TOP
Foto: enca.com

Starurile internaționale continuă să facă bani chiar și după moarte. Michael Jackson, decedat în 2009, rămâne lider în topul celebrităților trecute în neființă, din punct de vedere al veniturilor anuale.

Michael Jackson, care astăzi ar fi avut 61 de ani, produce anual în jur de 50 de milioane de euro, potrivit estimărilor specialiștilor. Hiturile sale cunoscute pe întreg mapamondul și show-ul de televiziune care-i poartă numele continuă să aducă bani frumoși familiei Jackson.

Marea surpriză din top este scriitorul britanic J. R. R. Tolkien, autorul „Hobbitul” și „Stăpânul Inelelor”. În top 10 sunt și două femei celebre, Marilyn Monroe, decedată în 1962 și Whitney Houston, găsită moartă în anul 2012, în cada din apartamentul său din Beverly Hills.

TOP 10 cele mai bogate celebrități trecute în neființă, în funcție de veniturile obținute anual

1. Michael Jackson – 51 de milioane de euro

2. J.R.R. Tolkien – 42 de milioane de euro

3. Elvis Presley – 33 de milioane de euro

4. Bob Marley – 16 milioane de euro

5. Hugh Hefner – 13 milioane de euro

6. John Lennon – 12 milioane de euro

7. Marylin Monroe – 11 milioane de euro

8. Prince – 10 milioane de euro

9. Whitney Houston – 8 milioane de euro

10. David Bowie – 8 milioane de euro

11 ani de la moartea lui Michael Jackson

Michael Jackson a murit la 25 iunie 2009, în urma unui stop cardiac suferit la locuința sa.

La începutul acestui an a fost făcut public un document care arată că în momentul decesului Michael Jackson nu avea în stomac decât medicamente parţial dizolvate.

De asemenea, s-a mai aflat că starul era de fapt chel, iar părul său ondulat era o perucă. Starul ar fi început să poarte perucă după ce părul i-a fost afectat de un incendiu devastator, în timp ce filma o reclamă în 1984.

Când s-a stins din viață, cântărețul cântărea doar 50 de kilograme. În plus, corpul îi era acoperit de vânătăi suspecte, iar pe spate avea mai multe tăieturi. De asemenea, șoldurile, încheieturile şi umerii artistului erau acoperiţi de urme de injecţii, din cauza administrării de analgezice de către medicul său. În plus, pentru a masca starea precară de sănătate, starul își tatuase buzele cu roz și sprâncenele cu negru.

Potrivit documentului oficial care atestă cauza morții decesului, Michael Jackson a murit în urma unei intoxicaţii cu propofol, un anestezic puternic, care i-a fost administrat ca somnifer, însă fanii continuă să vină cu o serie de teorii legate de moartea megastarului.