Ce se întâmplă cu fiul lui Gino Iorgulescu, șeful LPF, acuzat că a provocat un accident auto mortal

Ce se întâmplă cu fiul lui Gino Iorgulescu, șeful LPF, acuzat că a provocat un accident auto mortal
Gino și Mario Iorgulescu

Cazul lui Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, se află în atenția Ministerului Justiției, informează GSP. Tânărul este în continuare internat într-un spital din Italia, iar următorul termen al dosarului este stabilit pe pe data de 31 mai 2022, când este așteptat rezultatul unei noi expertize cu privire la starea de sănătate a lui Mario.

„După condamnarea definitivă, instanţa de executare a emis un nou Mandat European de Arestare în baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea, conform hotărârii pronunţate împotriva sus-numitului. Ministerul Justiţiei asistă autorităţile implicate în procedură.

Judecătoria Sect. 3 a emis un alt mandat european de arestare cu privire la aceeaşi persoană şi care se află pe rolul instanţei din Milano, în Italia. Se aşteaptă rezultatul expertizei, care să stabilească dacă Iorgulescu, în prezent internat, după o primă suspendare a judecăţii pentru 6 luni, are capacitatea de a înţelege, de a voi şi de a sta în judecată. Termenul pentru ambele proceduri este 31.05.2022. Procedură în curs”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Justiției.

Fiul lui Gino Iorgulescu, acuzat de omor

Fiul președintelui LPF a fost trimis în judecată în septembrie 2019. El este acuzat că a produs un accident mortal pe un drum public, în timp ce conducea drogat.

La finalul lui 2020, judecătorul de cameră preliminară al Tribunalului București a stabilit că procesul poate începe. De asemenea, a respins solicitarea avocaților lui Mario, de schimbare a încadrării juridice, din omor în ucidere din culpă.

Tânărul avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare. Mario conducea un Aston Marin evaluat la 300.000 de euro. Victima a fost un bărbat care conducea un Audi. Persoana decedată avea doi copii, o fată de 6 ani și un băiat de 4 luni.

Fiul lui Gino Iorgulescu a fost transferat în Italia, la două săptămâni de la accidentul din septembrie 2019. De atunci, Mario nu s-a mai întors în țara de origine.

Urmăriți B1TV.ro și pe