Cele mai scumpe și scandaloase divorțuri din lumea bogaților. Un afacerist a avut de achitat 38 de miliarde de dolari!

Cele mai scumpe și scandaloase divorțuri din lumea bogaților. Un afacerist a avut de achitat 38 de miliarde de dolari!
Foto: Hepta/Zuma Press / RR Auction.

Poți să fii miliardar și ai tot ce îți dorești de la viață, însă miliardele nu te vor salva de eșecuri în viața amoroasă. Cei mai bogați oameni din lume au trecut prin divorțuri. Iată care au fost cele mai scandaloase separări.

Bill și Melinda Gates

Despărțirea neașteptată a fondatorului Microsoft, Bill Gates, și a soției sale Melinda, după 27 de ani de căsătorie, a avut loc în 2021. Această știre a șocat literalmente publicul, pentru că din exterior relația lor părea ideală

Viitorii soți și soții s-au întâlnit pentru prima dată în 1987, când Melinda a primit un loc de muncă la Microsoft. Și în 1994 și-au legalizat relația. Motivele posibile ale despărțirii lor ar putea să fie prietenia lui Gates cu regretatul finanțator Jeffrey Epstein, care a fost acuzat de trafic de minori, precum și mai multe zvonuri despre infidelitatea fondatorului Microsoft.

„Divorțul este cu siguranță un lucru trist. Sunt responsabil pentru că provoacă multă durere familiei mele. De fapt, a fost un an foarte greu. Dar acum mă simt bine și toți mergem treptat înainte”, a spus Bill.

Procesul de divorț a afectat buzunarul lui Gates: omul de afaceri i-a transferat soției sale acțiuni în valoare de peste 5,5 miliarde de dolari, iar averea Melindei este estimată acum la 6,3 miliarde de dolari.

Jeff Bezos și Mackenzie Scott

Unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă și-a cunoscut soția, Mackenzie Scott, în timp ce lucra la Fundația D. E. Shaw din New York. Jeff Bezos, apropo, și-a intervievat personal viitoarea soție.

„Am fost norocos să-i văd CV-ul înainte să ne întâlnim și, în plus, știam exact care sunt notele ei”, a glumit odată fondatorul Amazon. Romantismul de la birou s-a transformat într-o relație serioasă, pe care cei doi au legalizat-o în 1993.

Cuplul a crescut împreună patru copii: trei băieți și o fiică. Cu toate acestea, în 2019, Jeff și Mackenzie au luat în mod neașteptat decizia de a divorța după 25 de ani de căsătorie. Motivul, potrivit zvonurilor, a fost aventura lui cu fosta prezentatoare TV Lauren Sanchez.

Divorțul soților este considerat aproape cel mai scump din istorie: Bezos i-a dat soției sale un pachet de 4% din acțiunile Amazon, a cărui valoare a fost estimată la peste 38 de miliarde de dolari, ceea ce i-a permis apoi să ocupe locul trei în lista celor mai bogate femei din lume.

Despărțirile lui Musk

Anul acesta, Elon Musk s-a clasat pe primul loc în clasamentul celor mai bogați oameni din lume – averea sa este estimată la 219 miliarde de dolari. Fondatorul SpaceX și Tesla a fost căsătorit de trei ori, dar fiecare dintre căsniciile lui au eșuat.

Mai mult, miliardarul a divorțat de două ori cu aceeași femeie: „Dacă nu sunt îndrăgostit și nu am un partener permanent, nu pot fi fericit. Nu voi fi niciodată fericit singur. Nevoia de a adormi singur într-un pat gol mă omoară”.

Pentru prima dată, Elon s-a căsătorit în 2000 – aleasa miliardarului fiind scriitoarea Justine Wilson, pe care a cunoscut-o în timp ce studia la Queen’s University din Canada. Omul de afaceri a visat să devină tată, iar Wilson i-a născut cinci copii.

În ciuda acestui fapt, în 2008, Musk a decis să se despartă de soția sa și i-a oferit o compensație de 20 de milioane de dolari. După despărțire, antreprenorul a început o aventură cu o tânără actriță Talulah Riley, cu care s-a căsătorit ulterior. Cu toate acestea, în 2012, Musk a cerut divorțul, după care fosta lui soție a primit 4,2 milioane de dolari.

Cei doi s-au recăsătorit în 2013, dar trei ani mai târziu, s-au despărțit. Apoi Elon i-a plătit lui Riley încă 16 milioane de dolari.

Urmăriți B1TV.ro și pe