Cenușăreasa zilelor noastre: O chelneriță dependentă de droguri și cu un trecut controversat a devenit prințesa Norvegiei

Cenușăreasa zilelor noastre: O chelneriță dependentă de droguri și cu un trecut controversat a devenit prințesa Norvegiei
Foto: Hepta/Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA.

Mette-Marit Tjessem Heyby s-a născut în 1973 într-o familie numeroasă. Ea a crescut cu o lipsă acută de atenție și grijă părintească. Tatăl fetiței a plecat din familie, cuplându-se cu o dansatoare.  Mama lui Mette-Marit și-a refăcut viața și s-a recăsătorit.

Tânăra nu a avut succes la școală, învăța destul de rău și nu voia să se remarce prin studii, însă profesorii o iubeau și, uneori, îi măreau note.

Mette-Marit consuma droguri și se distra în fiecare seară. La 23 de ani, tânăra a născut un fiu, Marius Borg,  însă apariția acestuia nu a determinat-o să renunțe la vicii. Mette-Marit a lucrat ca chelneriță într-unul dintre restaurantele din Oslo. Până l-a întâlnit pe prinț.

Un festival de muzică rock i-a schimbat viața

Povestea lor a început la un festival de muzică rock, pe care tânăra îl vizita în fiecare an. Mette-Marit nu se aștepta că acest eveniment o să-i schimbe cursul vieții. Cei doi s-au îndrăgostit și s-au căsătorit.

Moștenitorul tronului a fost atât îndrăgistit de blondă încât, uitând totul, a decis să locuiască cu ea într-un apartament închiriat în Oslo. Prințul nu era stânjenit deloc de prezența fiului lui Mette-Marit, care la vremea aceea avea doi ani. Cei doi s-au împrietenit și s-au înțeles de minune.

La început, când prințul moștenitor a cerut-o în căsătorie pe Mette-Marit, norvegienii s-au bucurat, însă jurnaliștii au descoperit secretele alesei lui și au publicat o serie de articole scandaloase despre trecutul lui Mette-Marit. Membrii familiei regale au fost șocați, iar opiniile oamenilor obișnuiți au fost diferite.  Aceasta întâmplare a determinat-o să fugă de la iubitul ei. Tânăra s-a ascuns de ochii lumii și spera să scape de atenția presei.

Lui Haakon nu îi pasa de opinia publică

Mette-Marit nu se aștepta că prințul moștenitor o s-o accepte, însă acesta a surprins-o. Lui Haakon nu îi pasa de opinia publică. Prințul a anunțat că planifică să se căsătorească cu iubita sa.

Regele Harald și Regina Sofia au fost mulțumiți de viitoarea noră și au invitat-o ​​să vorbească cu presa și să facă dezvăluiri. O astfel de sinceritate i-a impresionat pe norvegieni. Oamenii au îndrăgit cuplul regal.

Pe 25 august 2001, prințul Haakon s-a căsătorit cu Mette-Marit. A fost, poate, cea mai fericită zi din viața unei fete care nici măcar nu putea visa la o asemenea soartă.

Imediat după căsătorie, Haakon l-a adoptat  pe fiul soției sale, Marius. Cei doi au împreună o fiică, Ingrid, și un fiu, Sverre.

Viața fericită și lipsită de griji a prințului moștenitor și a soției sale a continuat până în 2018. Mette-Marit a fost diagnosticată cu fibroză pulmonară cronică. Soția prințului s-a retras din viața publică, nu apare la evenimente și își petrece cea mai mare parte a timpului în spital, relatează graziamagazine.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră