Cine este actorul român care joacă rolul Mâinii, animalul de companie al lui Wednesday, din serialul Netflix cu același nume regizat de Tim Burton, filmat integral în România

Cine este actorul român care joacă rolul Mâinii, animalul de companie al lui Wednesday, din serialul Netflix cu același nume regizat de Tim Burton, filmat integral în România
Cine este actorul român care joacă rolul Mâinii, animalul de companie a lui Wednesady din serialul Netflix cu același nume al lui Tim Burton, filmat integral în România, sursă foto: Facebook Netflix

Unul dintre marile mistere ale familiei Addams este animalul de companie, Mâna (sau Thing). În istoria desenului animat, a serialului și a francizei cinematografice, personajul este doar o mână dezmembrată.

Mâna este animalul de companie al fetiței familiei Addams, Wednesday – jucată de Jenna Ortega

Publicul nu-i vede niciodată corpul original și nici nu are o evidență clară despre cine este vorba. În Wednesday de la Netflix, Mâna (Thing) revine și este trimisă să o spioneze pe Wednesday la Nevermore.

Loială familiei și după câteva amenințări, Mâna o ajută pe Wednesday să rezolve misterul cu care se confruntă aceasta. Actorul român Victor Dorobanțu joacă rolul Mâinii (lui Thing) în Wednesday, iar filmarea viziunii lui Tim Burton a fost interesantă.

Mâinii (lui Thing) îi place să folosească cremă de mâini și are o manichiură foarte îngrijită în „Wednesday

La fel ca versiunile anterioare ale Mânii și de data aceasta ea este incredibil de prietenoasă, bună la furat și dispusă să protejeze clanul Addams. Dar fanii pot observa o nouă trăsătură a personajului, Mâna are cicatrici vizibile.

Deși lipsită de corp, Mâna se dovedește foarte umană și este năpădită de emoții destul de des. Dar Wednesday își arată dragostea pentru bizarul membru al familiei atunci când cineva îl atacă.

Victor Dorobanțu a purtat un costum complet pentru a juca rolul Mâinii (Thing)

Tim Burton a vrut o abordare autentică a personajului și a modului în care a fost realizat în franciza cinematografică. Acest lucru a dus la ideea ca Dorobanțu să poarte un costum integral în timpul filmărilor.

„A fost atât de amuzant, pentru că limbajul Mâinii a fost inventat chiar în ziua respectivă. În fiecare zi apăream și spuneam: ‘Ahhh…’ [mișcări ale mâinilor] ‘Asta arată bine. Simt că știu ce spune’.

Dar Tim a vrut să fie un actor adevărat, așa cum se făcea în filmele din anii ’90, așa că l-am ales pe un magician pe nume Victor [Dorobanțu]”, a explicat Ortega.

„Purta un costum albastru complet și se ascundea după pereți și sub paturi. Apoi au construit această proteză deasupra mâinii sale”.

Burton a fost fascinat în mod deosebit de personajul Mâinii. „Lui Tim îi plăceau foarte mult manierele sale și petrecea ore întregi în fiecare zi la coafură și machiaj doar pentru a obține acea Mână pe care și-o dorea”, a spus Ortega.

Dar ea dezvăluie că, dacă nu lucra pe platou cu Dorobanțu, juca scenele fără nimic în față. În loc să lucreze cu mingi de tenis, echipa aducea mingi gri și argintii pentru a adăuga ulterior CGI-ul.

În fotografiile din culisele filmărilor de miercuri de la Netflix, fanii au ocazia să vadă procesul de filmare a lui Ortega cu Dorobanțu. Dorobanțu poartă un body complet albastru strălucitor în timp ce stă direct pe podea.

Dar pentru ca Thing să apară ca un membru funcțional solo, o încheietură protetică a fost adăugată la mâna lui Dorobanțu. Aceasta îl face pe Thing să apară în poziție verticală ca în versiunile anterioare.

Cine este Victor Dorobanțu ce care interpretează Mâna (Thing) în „Wednesday”?

Potrivit paginii IMDb a lui Doronbanțu, Wednesday este primul său rol oficial de actor. Născut în România, el este magician de meserie și a lucrat pentru evenimente private și seriale TV.

Înainte de Doronbanțu, Christopher Hart a jucat rolul Mâinii (Thing) în franciza cinematografică. Într-un interviu pentru Cracked, Hart explică faptul că producătorii căutau modele de mâini, muzicieni, magicieni și mimi.

„M-au intervievat și pe mine și au vrut să știe dacă m-aș simți confortabil blocat pe sub mese și în spatele pereților ore în șir. Le-am spus că, în calitate de magician, eram obișnuit să exersez mișcări precise iar și iar în fața unei oglinzi, așa că acest lucru nu era o problemă.” – explica Hart.

Urmăriți B1TV.ro și pe