Detalii neștiute despre incidentul din New Mexico. Ce țintă avea, de fapt, actorul Alec Baldwin

Detalii neștiute despre incidentul din New Mexico. Ce țintă avea, de fapt, actorul Alec Baldwin
Incidentul mortal a făcut ravagii în presa mondială

Discuțiile în jurul incidentului în care a fost implicat Alec Baldwin și în urma căruia a murit regizoarea Halyna Hutchins nu-și pierd actualitate în mediul online. În fiecare zi, apar detalii noi.

O pocnitură puternică pe platou

Potrivit Reuters, actorul a scos un revolver și l-a țintit către o cameră de filmat în timpul repetițiilor pe platou de filmare a peliculei „Rust”. Arma s-a desсărcat și a adus la un incident mortal. Halyna Hurchins fiind împușcată în piept.

„Joel a afirmat că l-au pus pe Alec să stea în rândul de bănci din cadrul bisericii folosite la filmări, iar el exersa scoaterea în diagonală a armei. Joel a spus că se uita peste umărul ei (Hutchins), atunci când a auzit ceea ce părea a fi un bici urmat de o pocnitură puternică”, transmite Reuters.

Documentele din instanță arată că arma de recuzită i-a fost înmânată lui Baldwin de către asistentul regizor, Dave Halls, care practică aceasta meserie de 20 de ani.

Acesta a mai fost vizat în cadrul plângerilor depuse de angajați, legate de siguranța și comportamentul pe platou atunci când lucra în 2019.

Ce căutau gloanțe reale în armă de recuzită?

Hannah Gutierrez, armurierul șef al producției, de asemenea este implicată în cercetarea cazului de joi din New Mexico. Aceasta răspunzând de învâțarea actorilor cum să poarte o centură de pistol până la țintire și împușcare.

Sursele site-ului TMZ.com spun că arma actorului a fost folosită anterior de către membrii echipei pentru exerciții de tragere în afara platoului. În plus, erau folosite și gloanțe reale.

Informația respectivă încă nu a fost confirmată de poliția din Santa Fe.