Doliu în folclorul bănățean. Instrumentalistul Costel Pițigoi s-a stins din viață

Doliu în folclorul bănățean. Instrumentalistul Costel Pițigoi s-a stins din viață
Unul dintre remarcabilii suflători ai folclorului bănățean s-a stins din viață. Sursa: Facebook/Ramona Viță

Unul dintre remarcabilii suflători ai folclorului bănățean s-a stins din viață. Artistul căruia Florin Salam i-a sărutat mâna a trecut în lumea celor drepți la doar 48 de ani.

Este vorba despre instrumentalistul Costel Pițigoi, mult iubit de amatorii cântecului popular. După spusele unei prietene de familie, artistul nu a prezentat semne de boală. Mai mult decât atât, în urma unui control de rutină, acesta nu a fost diagnosticat cu nicio afecțiune.

„În miez de noapte ne-am trezit cu această veste, a făcut atac cerebral”

Ramona Viță, colega de breaslă a artistului, a mărturisit că a fost șocată când a auzit vestea că a suferit un atac cerebral. Deși era diagnosticat cu diabet, Costel Pițigoi părea sănătos.

Am rămas șocați. Suferea de diabet, nu s-a simțit rău, nu a avut probleme. Cu vreo două zile înainte de nenorocire a fost la un control medical la care a fost totul în regulă, i s-a spus că are circulație bună, să stea liniștit. Și în miez de noapte ne-am trezit cu această veste, a făcut atac cerebral. Soția a sunat la salvare, a anunțat copiii, însă, din păcate, nu s-a mai putut face nimic”, a declarat Ramona Viță, pentru Star Popular.

Costel Pițigoi, unul din remarcabilii suflători ai folclorului bănățean

Costel Florea, cunoscut în lumea muzicală drept Costel Pițigoi, s-a născut la Armeniș, pe 29 octombrie 1973, a urmat școala la Orșova, iar încă din primii ani de învățătură s-a îndrăgostit de saxofon.

„Dragi colegi de cântec și lume bună, cu nemărginită durere și profund regret vă anunțăm că bunul și neprețuitul nostru Costel Pițigoi a încetat din viață. Fie ca Dumnezeu să îl primească în împărăția lui! Cu scuzele de rigoare, mai multe nu putem spune. Nu numai cuvintele, dar până și gândurile ne sunt inundate în lacrimi. Odihnă veșnică, iubit prieten și coleg! Vei rămâne veșnic viu în sufletele noastre! Sincere condoleanțe tuturor acelora care l-au apreciat și iubit cu adevărat!”, a notat Ramona Viță la aflarea veștii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră