Dorian Popa a refuzat 100.000 de euro. Nu a vrut să facă un lucru indecent pentru bani

Dorian Popa a refuzat 100.000 de euro. Nu a vrut să facă un lucru indecent pentru bani
Dorian Popa

Dorian Popa este unul dintre cei mai populari vloggeri din România, urmărit în special de copii și de adolescenți. Popa câștigă bani frumoși de pe Youtube, dar și din contracte de publicitate. Din respect pentru publicul său, format în mare parte din minori, vloggerul a declarat că a refuzat un contract în valoare de 100.000 de euro pentru a promova un studio de videochat.

„Hâtz-ul”, care a refuzat o sumă uriașă „dintr-un foc”, a povestit întâmplarea în vlogul lui Smiley.

„A fost un contract de peste 100.000 de euro să promovez un studio de videochat. Şi am zis că n-am cum. În primul rând, e o chestie în care eu nu cred, este o chestie care nu consider că duce la upgrade-ul societăţii şi la a fi mai bun.

Dacă există şi este legală, OK. Statul decide ce se întâmplă, nu eu. Dar eu nu am cum să promovez asta, pentru că eu vreau ca tineretul să creadă în altceva. Să creadă în alte lucruri, în alte valori. Eu nu pot să aduc asta în faţa omului”, a declarat Dorian Popa.

Activitatea studiourilor de videochat, nereglementată în România

România, țara cu nivelul de educație cel mai scăzut din Europa, este cea mai mare pepinieră de „videochatiști”, din cadrul blocului comunitar. În țara noastră, peste 100.000 de persoane sunt modele de videochat. Anual, această industrie generează profituri de 300 de milioane de euro.

Controversatul domeniu de activitate are drept principali clienți cetățeni din străinătate, care pentru împlinirea fanteziilor virtuale, plătesc sume conistente. În România există 5.000 de studiouri de videochat, considerate în rândul unui număr consistent al populației drept prostituție protejată de statul român.

Guvernul României închide ochii în această privință. Activitatea studiourilor de videochat nu este reglementată, iar statul pierde pierde sume consistente, pentru că mulți patroni nu-și declară câștigurile, atrage atenția Vice France.