Două legende: Actorul american John Malkovich îl va interpreta pe dirijorul român Sergiu Celibidache

Două legende: Actorul american John Malkovich îl va interpreta pe dirijorul român Sergiu Celibidache
Sergiu Celibidache

Celebrul actor american John Malkovich (67 de ani) va interpreta rolul marelui dirijor român Sergiu Celibidache, în filmul „The Yellow Tie” („Cravata Galbenă”). Lungmetrajul se va baza pe un scenariu scris de fiul muzicianului, Serge Ioan Celibidachi și de către James Olivier.

Filmul va fi realizat în România anul viitor, în primăvară/vară. Malkovich îl va interpreta pe Celibidache la perioada maturității, iar în curând va fi stabilit și cine intra în pielea marelui artist în anii tinereții.

„Sunt încântat și onorat că mi se oferă ocazia de a interpreta rolul dirijorului Sergiu Celibidache”, a declarat Malkovich, potrivit Variety.

John Malkovich

Cine a fost Sergiu Celibidache

Sergiu Celibidache este o legendă a muzicii clasice, de care se leagă și controverse. Este considerat un geniu și un „nebun al muzicii clasice”. Maestrul s-a născut la Roman, în județul Neamț. El a fost data afară din casa familiei când s-a aflat că intenționează să urmeze o carieră în muzica clasică.

Presiunile familiei nu l-au descurajat pe Celibidache, care după o perioadă de dormit pe la prieteni și pe străzi a reușit să câștige un concurs care l-a propulsat puternic din punct de vedere profesional. Astfel, a devenit cel mai tânăr dirijor al Orchestrei Filarmonicii din Berlin și mai apoi, unul dintre cei mai cunoscuți dirijori ai secolului XX. Doar în perioada 1945-1952, Celibidache a dirijat peste 400 de concerte la Berlin.

Sergiu Celibidache, membru de onoare al Academiei Române, a murit în Franța, în anul 1996, la vârsta de 84 de ani.

John Malkovich este unul dintre actorii legendari de la Hollywood, cu peste 70 de apariții în filme de calibru, de-a lungul timpului. Printre acestea, „Empire of the Sun”, „The Killing Fields”, „Dangerous Laisons”, „Con Air”, „Being John Malkovich” și „Changeling”.

Malkovich a primit nominalizări la Premiile Oscar, BAFTA și Globurile de Aur.

Ultima oră
16:12 - Klaus Iohannis, întrevederi cu președinții Parlamentului din Egipt: România sprijină consolidarea dialogului dintre UE și Egipt
16:02 - Ministrul Energiei, Virgil Popescu: „Odată cu plafonarea și compensarea facturilor se vor calma și fluctuațiile din piață. Cred că prețurile se vor tempera”
15:55 - Ca la noi, la nimeni. Un român a băut o ladă de bere pentru a elimina vaccinul anti-COVID
15:42 - Părinții vaccinați cu copii mai mari de 7 ani, infectați cu Covid, nu pot primi concediu plătit
15:35 - Ce pățesc „vaccinații la chiuvetă” dacă doresc să se imunizeze împotriva virusului COVID. „Trebuie să se autodenunțe”
15:30 - Proiectul care prevede introducerea certificatului verde COVID pentru personalul medical, pentru angajații din instituții și pentru cei din clădirile de birouri a fost respins de Senat. Propunerea merge la Camera Deputaților, for decizional
15:25 - Florin Cîțu, despre introducerea certificatului verde COVID pentru angajați: „Rezultatele le vedem deja în ceea ce privește vaccinarea”
15:22 - PSD nu votează proiectul privind obligativitatea certificatului de vaccinare la locul de muncă. Adrian Streinu-Cercel: Este greşit ştiinţific
14:56 - Florin Cîțu neagă o înțelegere privind intrarea PSD la guvernare : „O refacere a USL nu este un proiect în acest moment” / „Se poate ajunge ca USR să revină la guvernare, după o discuție față în față”
14:54 - Grupuri de Facebook, realizate pentru comercializarea certificatelor false de vaccinare. Medic din București: Aveți o hârtie şi zero protecție