Interpreta Lidia Bejenaru Botgros a murit. Artista s-a stins din viață la 68 de ani

Interpreta Lidia Bejenaru Botgros a murit. Artista s-a stins din viață la 68 de ani
Interpreta Lidia Bejenaru Botgros / Foto: Facebook / Andrei Locoman

Interpreta de muzică populară Lidia Bejenaru Botgros, soția lui Nicolae Botgros, s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani.

Interpreta Lidia Bejenaru Botgros a murit

Lidia Bejenaru Botgros s-a retras în culisele veșniciei. Ziua de 26 iulie va rămâne o zi tristă în muzica populară. Lidia Bejenaru-Botgros, solistă de o viață a Orchestrei Naționale de muzică populară ,,Lăutarii” și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani.

Solistă în prima formulă a orchestrei ,,Lăutarii”, Lidia Bejenaru-Botgros a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune spre culmile înalte ale artei populare. Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei. Va fi simțită lipsa Lidiei Bejenaru-Botgros din spectacolele orchestrei ,,Lăutarii”, în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezență deosebită. Drum lin spre ceruri, dragă doamnă Lidia Bejenaru-Botgros”, a scris Andrei Locoman pe contul său de Facebook, aducându-i un omagiu interpretei.

Lidia Bejenaru Botgros este soția dirijorului Nicolae Botgros

Lidia Bejenaru Botgros este soția lui Nicolae Botgros, fiind una dintre cele mai mari interprete de muzică populară.

Soția lui Nicolae Botgros și-a început cariera de artistă în orchestra „Mugurel”, acolo unde maestrul era violonist. A continuat apoi în calitate de solistă, pentru orchestra „Lăutarii”, începând cu 1979, dar și în perioada 1974 și 1977.

Lidia Bejenaru s-a născut în Republica Moldova, în localitate Țiplești, la data de 3 mai 1953. În 1971, ea s-a căsătorit cu violonistul Nicolae Botgros.

Printre cele mai cunoscute piese interpretare de Lidia Bejenaru se numără: Sune-mi ce să mă fac, lume; Astăzi este ziua mea; Ce-mi doresc dușmanii mei.

Ultima oră
13:51 - Carla`s Dreams, în pericol! Au sărit la bătaie, dar paznicii au intervenit în forţă!
13:44 - Talibanii au interzis frizerilor afgani să mai radă și să tundă bărbile. ”Nimeni nu are dreptul să se plângă”
13:39 - Lidia Buble are un mare secret, ce acum s-a aflat: de ce ţine mereu, în mână, o păpuşă fără păr, la Asia Express, la Antena 1!
13:32 - Cristian Pistol, consilierul lui Cîțu, o înlocuiește pe Mariana Ioniță la șefia CNAIR. Șeful CA-ului al CNAIR, un fost consilier al Vioricăi Dăncilă și apropiat al lui Dan Voiculescu
13:23 - Doar 24 paturi ATI libere pentru pacienți COVID, în toată țara. În spitalele din București nu mai există niciun loc
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus, dintre care aproape 2.600 doar în București. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori. Au fost raportate 2.600 de cazuri în ultimele 24 de ore