Ion Dichiseanu, internat de urgență la spital. Actorul a fost intubat, din lipsă de oxigen

Ion Dichiseanu, internat de urgență la spital. Actorul a fost intubat, din lipsă de oxigen

Actorul Ion Dichiseanu a fost dus de urgență la spitalul Floreasca, din Capitală, aflându-se în stare gravă, a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Bogdan Opriţa

Potrivit primelor informații, acesta avea saturația de oxigen foarte mică.

Ion Dichiseanu, internat de urgență la spital

În momentul în care a fost preluat de ambulanță, saturația de oxigen era de 70, scrie Click.ro

Deși medicii i-au administrat oxigen, la spital, se pare că starea s-a agravat și saturația a scăzut la 60.

„Ion Dichiseanu nu are covid-19, este în spital, dar nu în stare gravă, nu e intubat, așa cum s-a vehiculat inițial în presă. E adevarat că e pe monitorizare atentă pentru că are o vârstă. Problemele lui sunt tratabile, e conștient, vorbește, mănâncă.

Pericolul e din cauza vârstei, dar nu a bolii neapărat. Domnul Dichiseanu are probleme cardiace de câțiva ani”, a mărturisit, în exclusivitate pentru Impact.ro, o sursă din Spitalul Floreasca.

Ion Dichiseanu are 87 de ani, fiind un actor cu o bogată activitate teatrală şi cinematografică.

Cine este Ion Dichiseanu

Actorul este cunoscut datorită activității sale artistice în cadrul TeatruluiNottara, precum și pentru numeroasele roluri care l-au consacrat în cinematografie, teatru deteleviziuneși teatru radiofonic.

A primit Premiul ACIN pentru rolul din filmul “Clipa” (1979) și a fost decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori,„pentru prestigioasa carieră artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

Ion Dichiseanu a fost ales Cetățean de Onoare al orașului Adjud, orașul său natal. Totodată, în anul 2019 a fost decorat de președintele României, Klaus Iohannis cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de ofițer.