Ion Țiriac, văzut ca salvatorul Cupei Davis după criza generată de firma lui Gerard Pique: „Am ajuns să iau lecții de la un jucător de fotbal?”

Ion Țiriac, văzut ca salvatorul Cupei Davis după criza generată de firma lui Gerard Pique: Am ajuns să iau lecții de la un jucător de fotbal?
Foto: Hepta/SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES.

Ion Țiriac (83 ani) este văzut în presa italiană ca un posibil salvator al Cupei Davis, după ce Federația Internațională de Tenis (ITF) a încetat colaborarea cu Gerard Pique (36 ani), care prin intermediul companiei sale organiza competiția internațională de tenis.

Contractul de 25 de ani și valoarea de 3 miliarde de dolari cu compania Kosmos pentru organizarea Cupei Davis a fost reziliat după doar cinci ani. Ion Țiriac, cunoscut pentru abilitățile sale de organizare a turneelor, ar putea să profite de această oportunitate.

Ion Țiriac, văzut ca salvatorul cupei Davis

Ion Țiriac, un fost jucător de tenis de trei ori finalist al echipei României în Cupa Davis, ar putea fi cel care va salva această competiție după ce contractul cu Gerard Pique a luat sfârșit.

Țiriac, cunoscut pentru abilitățile sale de organizare a turneelor, i-a cerut demisia președintelui ITF, Dave Haggerty, și ar putea intra în negocieri pentru a prelua organizarea Cupei Davis.

Jurnaliștii de la Livetennis.it spun că Țiriac ar putea fi un partener mai de încredere decât a fost Kosmos, deoarece el a demonstrat capacitățile de organizare și viziune în timpul patronatului turneului din Madrid.

Gerard Pique a reformat profund Cupa Davis, generând nemulțumiri, iar noul format implementat a dus la o scădere a prezenței în tribune.

Ion Țiriac, atac dur la adresa lui Gerard Pique

Ion Țiriac a criticat de la început noul format al Cupei Davis, spunând că organizatorul competiției, Gerard Pique, nu are nimic în comun cu tenisul: „Am ajuns să iau lecții de la un jucător de fotbal? 18 echipe în 7 zile să joace pentru bani. I-am spus domnului Pique ca am inventat și eu la fotbal o treabă, să-l aduc pe Blatter înapoi si de la anul penaltiul să se bată cu capul, nu cu piciorul”, a declarat Țiriac după ce Pique a schimbat formatul Cupei Davis.

„Au fost cumpărate 18 vestiare, toate portabile… Aşa cum sunt toaletele alea închiriate când ai un eveniment. Aşa au luat ei vestiarele. Arăta ca o tabără de refugiaţi acolo. M-am întâlnit acolo din nou cu reporterul de la New York Times și m-a întrebat dacă îmi schimb părerea. I-am spus: ‘Da, mi-o schimb. Dacă ar avea onoare, preşedintele Federaţiei Internaţionale, care a vândut aceste drepturi și banii nu ştim unde sunt nici acum, ar trebui să demisioneze pe loc’”, a afirmat Ion Țiriac, citat de prosport.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)