Meseria la care mulți tineri visează, refuzată de Selly: „Nu mă prindea pe mine…”

Meseria la care mulți tineri visează, refuzată de Selly: „Nu mă prindea pe mine...

Selly (Andrei Șelaru) este cel mai cunoscut vlogger în România, o profesie care s-a dezvoltat puternic și în țara noastră, în special în ultimii 5 ani. În vârstă de 19 ani, membrul 5 Gang are 2,6 milioane de abonați pe Youtube.

Activitatea pe Youtube, cea de pe scenă și magazinul online îi aduc lui Selly sume consistente în cont. Afacerile lui Selly în industria de entertainment s-au dovedit a fi rentabile, în condițiile în carepuștiului nu i-au plăcut nici activitățile sportive și nici cele legate le școală.

În urmă cu mai mulți ani, Selly a fost încurajat de părinți să practice fotbalul. Originar din Craiova, tânărul a mers la o echipă de juniori locală. Deși meseria de fotbalist este bănoasă, asta nu l-a convins să meargă investească prea mult timp în această direcție.

„La fotbal am fost la o echipă de juniori din Craiova. Nu mă prindea pe mine, adică eu le povesteam copiilor de vlog, de filmare, ăia erau toți cu fotbalul. Credeți în visele voastre, nu ascultați părerile oamenilor din jur, ascultați părerile voastre!Să nu vă fie frică niciodată că greșiți”, a declarat Selly într-un interviu pentru Pro TV.

Selly, nemulțumit de învățământul românesc

În opinia puștiului-fenomen în online, școala nu pregătește tinerii pentru pentru activități practice.

„Școala nu te învață acest real life knowledge, nu te învață ce e o Ordonanță de Urgență, nu te învață toate cuvintele pe care le auzi la televizor. E normal ca tinerii să fie deconectați de spațiul socio-politic pentru că ei nu au experiență. Școala te pregătește pentru trecut, nu pentru viitor. Nu îți oferă cunoștința de astăzi, actualitatea. Eu vreau să ies din școală și vreau să știu cum funcționează instituțiile statului în România, cum îmi înființez o afacere, real life knowledge”, a declarat Selly pentru Digi24.

Selly, criticat de Cristian Tudor Popescu

Selly ar fi strâns până acum în jur de un milion de euro din activitatea de entertainer. După accidentul cu bolidul de lux, CTP a luat atitudine.

„Persoanele astea care umblă cu geci de 1.500 de euro și cu mașini de 70.000 de euro, cum l-am văzut pe băiatul acesta, vloggerul, a venit aici, la Digi, Selly sau Selby, era reprezentantul noii generații, care vine cu forță, cu entuziasm, să lichideze vechile structuri îmbrătrânite, dinozaurii… Frumos, revoluționar!… Și-acum văz că prima lui grijă este să-și ia la… cât are, nu știu, 16-17-18 ani, cred că n-are 20 de ani, își ia mașină de 70.000 de euro, pe care, de altfel, a și ciocnit-o.

Păi, pentru mine este rău. Ce să fac? Eu sunt de modă veche. Când dai 70.000 de euro pe o mașină înseamnă că ai niște probleme interioare, nu simple. Sunt convins, are bani mulți. Problema nu este câți bani ai, problema este decența consumului și a achizițiilor. Asta este problema. Problema e ce faci cu banii ăia, indiferent câți ai avea, mulți, puțini”, a declarat gazetarul.

Selly a postat primul clip pe Youtube în anul 2012.