Metoda ingenioasă prin care un român a câștigat de 14 ori la loto

Metoda ingenioasă prin care un român a câștigat de 14 ori la loto
Foto: pixabay.

Ștefan Mandel poate fi considerat unul dintre cei mai norocoși oameni din lume. Acesta a reușit să câștige de 14 ori la loto. Se pare că românul știa o metodă magică pe care o aplică de fiecare dată își încerca norocul. Povestea impresionantă a bărbatului a făcut înconjurul lumii. Aventura acestuia a început în anii ’60.

Cum a reușit un român să „spargă” sistemul

Fiind pasionat de matematică și având destule lipsuri financiare în comunism, eroul poveștii noastre și-a încercat șansa la loto după ce a analizat lucrări despre probabilități scrise de celebrul Leonardo Fibonacci în secolul XIII.

După ani buni de cercetare și multe, multe calcule, Mandel a scris un algoritm pe care l-a denumit „condensare combinatorică”, notează click.

„Sunt un matematician de weekend, un contabil cu prea multă educaţie. Dar matematica aplicată corect poate garanta o avere”, spunea Mandel în 1994, în singurul interviu acordat presei româneşti, apărut în Ziarul Bursa. Acesta a transmis că poate oricând să ghicească 5 din cele 6 numere câștigătoare la o extragere loto.

Banii i-au permis să emigreze

Ștefan Mandel a recunoscut că primul succes s-a bazat mai mult pe noroc. În 1964, acesta a câștigat 78.783 de lei, suma care la acea vreme reprezenta o avere. Cu acei bani a reușit să fugă de comunism și să iasă din țară.

„Acest prim câştig al meu se datorează mai mult norocului. Totuşi, banii câştigaţi mi-au oferit posibilitatea de a fugi din ţară. Nu o să vă spun cum am fugit, nici măcar acum după atâţia ani”, a declarat Ştefan Mandel pentru revista „Night & Day”, în anul 1992.

Metoda nu mai funcționează

După ce a ajuns pe tărâmul cangurilor, în Australia, românul și-a transformat algoritmul într-o afacere. Ștefan Mandel a înțeles repede că și dacă ar cumpăra toate variantele posibile la 6 din 40, adică 3.838.380 la număr, premiul oferit ar fi fost peste suma totală pe care urma să plătească pe bilete, arată click.

În 2022, tactica lui Ștefan Mandel nu mai poate fi aplicată. Asta pentru că numărul de combinații a crescut semnificatif.

„Numărul de combinaţii a crescut prea mult, nu aţi fi capabil să imprimaţi biletele, nu aţi putea să le cumpăraţi în timp şi, probabil, nici măcar nu aţi putea face matematica corectă fără să faceţi o greşeală”, notează  Fanatik.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră