Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară se simte din ce în ce mai bine. Respiră, se mișcă singură și va fi tranferată la un alt spital pentru recuperare

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară se simte din ce în ce mai bine. Respiră, se mișcă singură și va fi tranferată la un alt spital pentru recuperare

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a făcut progrese semnificative în ultimele săptămâni petrecute în spital, iar medicii au decis că e momentul ca ea să fie transferată la un spital specializat în recuperare neuromotorie.

Specialiștii au confirmat că i-au rezervat un locla Spitalul de Recuperare din Iași, însă nu se știe cândmezzosoprana, aflatăîntr-o stare neuro-vegetativă, va fi suficient de stabilă pentru a putea fi mutatăacolo, potrivit doctoruluiBogdan Ignat, șeful secției de Neurologie din cadrul Spitalului de Recuperare Iași, citat de bzi.ro.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a ieșit din comă și respiră neasistată

În ciuda faptului că medicii nu îi dădeau șanse prea mari de supraviețuire în luna în care a fost încomă, după ce s-a accidentat grav în urma unei căzături pe scări, artista a reușit să se trezească, își mișcă membrele de pe partea dreaptă,clipește șirespiră fără ajutorul aparatelor.

Chiar dacă există posibilitatea ca Maria Macsim Nicoarăsă nu poată spune niciodată ceea ce i s-a întâmplat în seara fatidică de9 mai, medicii spun că progresele pe care le-a făcut până acum sunt dea dreptul miraculoase, a depășit perioada în care era în orice clipă își putea pierde viața

Chiar dacă, la început, avea șanse minime de supraviețuire, se pare că Dumnezeu o iubește!, spun cei ce o îngrijesc.

Specialiștii spun însă că urmează orecuperare dificilă, în cadrul căreia pacienta va trebui să reînvețe activități de bază precum mersul și vorbitul, iar la începutul anului viitor ar putea fi supusă unei operații decranioplastie.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a zăcut inconștientă o noapte întreagă

Maria Macsim Nicoarăa suferit un accident la începutul lunii mai și a ajunsla spital în comă cu leziuni ale creierului. Medicii spun căsunt șanse extrem de mici să își mai poată desfășura activitatea profesională.

Soţul a povestitcă a găsit-o căzutăşi a dus-o într-un dormitor, însă procurorii cred că de fapt a fost împinsă pe scări, după care ar fi fost târâtă până în dormitor, unde arfi fost lăsată să se chinuie ore în șir. La audieri, soțul victimei și mama lui au declarat că aubăut impreună,după caresopranei i s-a facut rau și a căzut pe scări.

Potrivit declarațiilor făcute de avocata familie, soțul ei, Codrin Nicoară, partenerul ei de viață, a recunoascut căar fi așezat-o pe un pat pentru că se simțea rău. Mai mult, el ar susține căi-ar fi purtat de grijă până spre dimineață, pentru căa mai vomitatde căteva oriși a schimbat-o și de haine cel puțin o dată. Soacraa constatat că se simte rău din cauza alcooluisi a chemat ambulanta, însă câteva oremai târziu.

Medicii care au operat-o, spun că Maria Macsim Nicoară eraîn comă de gradul 4 de când a fost ridicată din locuință, și a ajunsla Spitalul de Neurochirurgiein stare grava,cu un politraumatism cu leziuni craniocerebrale, vertebrale, toracice si de bazin și afost operatăpentru leziunile cranio-cerebrale.

Mai mult, protrivit informațiilor oferite deimpact.ro, artista ar fi ajuns la spital defigurată și cu trupultumefiat, iar medicii au constatat că leziunile au fost atât de puternice încât femeii îi lipsesc bucăți mici din creier. Polițiaa demarat o anchetă și a deschis un dosar penal de cercetare în REM.

Maria Macsim Nicoară avea o alcoolemie extrem de mare, în momentul în care a fost internată

Una dintre ipotezele pe care merg polițiștii este căîn seara de 8 spre 9 mai, artista și-a vizitat părinții, unde ar fi consumat alcool, potrivit declarațiilor avocatului ei.

Pe de altă parte, apropiațiisusţin că artista nu bea niciodată, în timp cela spital, artistaa ajuns în pragul comei alcoolice. Totuși, dacă Maria s-ar fi îmbătat atât de tare, părinții nu ar fi lăsat-o să plece, ceea ce duce la concluzia că a băut altundeva, cel mai probabil acasă.

Soțul MarieiMacsim Nicoară era violent și ar fi vrut să divorțeze

Colegii de scenă ai artistei au declarat că artista nu se afla în relații bune cu soțul, pianistul Codrin Nicoară, și că ar fi observat de mai multe ori vânătăi pe corpul acesteia și chiar ar fi vorbit depsre un eventual divorț.

Da, am văzut vânătăi pe corpul Mariei. Pe mâini și pe picioare. Nu mi-a spus clar că a bătut-o Nicoară, dar mi-a spus că era foarte violent…Jur că mi-a spus asta…Nu vorbea mereu despre ce i se întâmplă. Mi-a spus de divorț și am sfătuit-o să pună punct…”, a spus una dintre colegele Mariei Macsim Nicoară pentru BZI.

Mai mult, Maria Macsim Nicoarăar fi primit un ultimatum de la șotul ei pentru a părăsi, în această vară, casa în care locuiau, iar ea nu ar fi fost de acord.