Mircea Badea, reacție la controlul ANAF la OMV: „Îmi era jenă să mă uit la această știre”

Mircea Badea, reacție la controlul ANAF la OMV: „Îmi era jenă să mă uit la această știre”
Sursa Foto/ Captură Video/ Antena 3

Anunțul ANAF privind controalele la OMV a stârnit reacția prezentatorului Mircea Badea. Compania austriacă ar fi refuzat să plătească taxa de solidaritate, taxa pe supraprofit.

Controalele ANAF au stârnit reacția lui Mircea Badea

„Deci știrea asta pute a brânză de burduf. Este patriotismul de fasolică. Deci îmi era jenă să mă uit la această știre.

Deci asta în care ANAF-ul se duce peste companie hulpav… Am râs, am râs foarte mult, e amuzant.

Hai dracu’ să ne ocupăm niște lucruri serioase, că de populisme de-astea penibile îmi e jenă rău”, a spus Mircea Badea în cadrul emisiunii „În fața naturii” de la Antena3 CNN.

Mircea Badea a reacționat în urma controalelor ample la toate firmele din România privind contribuția de solidaritate.

OMV a început să fie controlat de ANAF

Recent, Lucian Heiuș a anunțat că în maximum două săptămâni se va putea pronunța dacă OMV datorează sau nu contribuția de solidaritate către statul român.

Toate companiile sunt egale, iar Fiscul urmează să facă verificări foarte stricte și foarte amănunțite cu specialiștii pe care îi are. Conform lui Lucian Heiuș, toate societățile care ar trebui să se încadreze în Ordonanța 186/2022, iar dacă vor încerca să facă „acele arhicunoscute inginerii financiare, nu vor putea scăpa”.

„E o vânătoare de vrăjitoare pe ideea că, uite, noi facem ceva, ne luptăm de multinaționalele astea din Austria care nu ne-a primit în Schengen și încercăm să acoperim practic eșecul diplomatic uriaș al României.

Am venit cu această Ordonanță făcută peste noapte, am transpus din legislația europeană ceea ce scrie acolo mot à mot dar n-am făcut un studiu de impact să vedem într-adevăr dacă prevederile regulamentului se aplică marilor companii din România.

Și în momentul în care nu am avut un studiu de impact, nu ne-am dat seama că codurile CAEN trecute în Ordonanță, nu reflectă toată activitatea economică a OMV-Petrom. A fost o gafă.

E foarte interesant modul în care autoritățile au prezentat acest lucru, faptul că ei au calculat din start 3,9 miliarde de lei, bani din această suprataxă, fără să aibă un studiu de impact, din pix așa, pe ideea că sună bine”, a spus Adrian Negrescu, analist economic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo