Mirela Vaida refuză să-și trimită copiii la grădiniță: Nu ne-a convins nicio autoritate publică că vor fi în siguranță (VIDEO)

Mirela Vaida refuză să-și trimită copiii la grădiniță: Nu ne-a convins nicio autoritate publică că vor fi în siguranță (VIDEO)

Mirela Vaida a vorbit luni seară despre faptul că nu și-a trimis copiii la grădiniță din cauză că nu are încredere în sistemul de învățământ.

Vedeta a fost invitată în platoul emisiunii Sinteza zilei de la Antena 3, unde a vorbit dezvăluit ce motive de îngrijorarea are când vine vorba să-și ducă copiii la grădiniță, într-o instituție nepregătită pentru criza sanitară și într-o țară în care nimeni nu îi garantează că cei mici vor fi în siguranță.

„Nu i-am trimis la grădiniță pentru că am tot urmărit ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni, pentru că mi se pare că noi am aflat că va începe școala în ultimele 2 săptămâni. Ne-a luat pe nepregătite ce s-a întâmplat. Nu mai vorbim despre lipsa de comunicare, de dezorganizarea generală, despre mesajele haotice. Aseară, împreună cu soțul meu am decis să nu ne trimitem copiii la grădiniță pentru că pe noi nu ne-a convins nicio autoritate publică ca ai noștri copii vor fi în siguranță. Eu nu îi am la o grădiniță privată, la o grădiniță de stat, într-o comună din județul Ilfov”, a declarat Mirela Vaida.

Fără implicareapărinților, nu s-ar fi făcut nimic în școli

Prezentatoarea a povestit că a cumpărat tot ce era necesar să-și stie copiii în siguranță, în condițiile în care autoritățile fac doar promisiuni.

„Din lipsa de bani, că înțelegem că nu sunt bani niciodată, mai ales acum, în pandemia asta care ne-a luat total pe nepregătită, nu avem un asistent sau mediccare să trieze copii la intrare, nu vorbesc doar de această comun, la nivel general. Nu s-au primit nici măștile, nici tabletele, nici măcar manualele, nu s-au realizat nici minimele condiții de siguranță. Dacă noi părinții nu am fi conștienți că acolo trăiesc copii nostri 3-4 ore pe zi, un an de zile și că acolo trebuie să fie un mediu în care lor să li seasigure nu doar educația, dar sănătatea, în primul și în primul rând, nu s-ar fi făcut nimic. Noi, părinții suntem cei care cumpărăm dezinfectante, măști, prosoape de unică folosință, ca să ne știm copii în siguranță.În acest moment nu există personal auxiliar angajat, care să asigure măcar dezinfectarea, curățarea sălilor de clase de la o clasă la alta. Nu sunt bani pentru ca la 800 de elevi, de exemplu, să nu fie dor 3 femei de serviciu, să fie măcar unala 2-3 clase, să știm că acolo este un mediu în care ne putem manifesta, dezvola„, a mai spus prezentatoare.”

Prezentatorea de la Acces Direct, revoltată de faptul că a stat degeaba cu 3 copiii la ușa medicului de familie

Vedeta a fost revoltată de faptul că a mers cu copiii la medicul de familie ca să obțină avizele epidemiologice necesare începerii școlii, iar mai aopi a fost informată cu nu mai sunt necesare.

„Ni s-au cerut avize epidemiologice, m-am dus cu copii, am stat la coadă, la cabinelut medical vineri de dimineață, tocmai ca să-i pregătesc pentru astăzi, să avem toate actele în regulă, cu exsudat faringian, că am vrut să fim siguri că e totul în regulă și vineri seară ni se dă mesaj că nu mai nevoie de eziv epidemiologic, după ce am fost cu trei copii la ușa medicului de familie și i-am expus”, a mai spus celebra mămică.

Tags:
Ultima oră
13:44 - Talibanii au interzis frizerilor afgani să mai radă și să tundă bărbile. ”Nimeni nu are dreptul să se plângă”
13:39 - Lidia Buble are un mare secret, ce acum s-a aflat: de ce ţine mereu, în mână, o păpuşă fără păr, la Asia Express, la Antena 1!
13:32 - Cristian Pistol, consilierul lui Cîțu, o înlocuiește pe Mariana Ioniță la șefia CNAIR. Șeful CA-ului al CNAIR, un fost consilier al Vioricăi Dăncilă și apropiat al lui Dan Voiculescu
13:23 - Doar 24 paturi ATI libere pentru pacienți COVID, în toată țara. În spitalele din București nu mai există niciun loc
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus, dintre care aproape 2.600 doar în București. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
13:05 - Florin Cîțu: Astăzi semnăm PNRR, este un moment istoric. Primii bani vor veni la începutul lui decembrie
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori. Au fost raportate 2.600 de cazuri în ultimele 24 de ore
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)