Motivul pentru care Dana Nălbaru și Dragoș Bucur nu își duc copiii la școală

Motivul pentru care Dana Nălbaru și Dragoș Bucur nu își duc copiii la școală

Dragoș Bucur și Dana Nălbaru au luat decizia de a nu-i mai duce pe copii la școală. Prima care a avut parte de „homeschooling” a fost fiica cea mare a celor doi, iar ulterior această decizia a fost luată și în privința copilului lor de șase ani.

„La 6 ani citea deja o carte pe zi”

În România, sistemul de „homeschooling” nu este foarte bine dezvoltat, iar din acest considerent  Dana Nălbaru și Dragoș Bucur au fost puși la zid când au decis să nu își înscrie copiii la orele obligatorii.

Dana Nălbaru a povestit că „La 3 ani a învățat în două ore să scrie alfabetul cu litere de mână. La 6 ani citea deja o carte pe zi. Din aceea fără poze. După o săptămână cartea aceasta de gramatică e aproape gata. La matematică, fizică, chimie și biologie e deja avansat. Am început cu el geografia, puțină istorie și filosofie. Engleză a învățat singur. Încep să mă simt depașită. Nu mă dau mare, tot caut soluții să-l pot ajuta în nevoia lui de cunoaștere.

Școala, așa cum e ea organizată, nu îl ajută, e prea avansat pentru vârsta pe care o are și nu îl primesc la clase mai mari, iar lui nu-i place să stea între mulți oameni. Nu e autist, e selectiv cu oamenii, un copil cu o capacitate de învățare absolut uriașă”, a mărturisit Dana Nălbaru.

Copiii Danei Nălbaru și ai lui Dragoș Bucur învață acasă

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur sunt părinții a trei copii.  Fiica cea mare, are 16 ani, cealaltă fiică are 9 ani, iar mezinul familiei, a împlinit 6 ani. Cei doi au optat pentru o formă de educație neconvențională, astfel că micuții lor nu sunt înscriși la școală, ci lucrează în fiecare zi, acasă, cu unul dintre părinți, potrivit Click.ro.

„Vorbesc cu el despre viață și Dumnezeu și mă rog să primesc înțelepciune pentru a-l ghida încotro-i este drumul. Dar, dincolo de mintea sclipitoare, cel mai important e că duhul lui e nepătat și sper să-i rămână mereu curat. Dacă va fi așa însă nu depinde doar de mine, eu fac tot ce și cât pot pentru el… Mă gândesc de multe ori că un copil cum e copilul meu ar putea schimba lumea într-una mai bună, dar cel mai mult îmi doresc pentru el să fie fericit”, a mai adăugat ea.

Urmăriți B1TV.ro și pe