Motivul pentru care Tudor Chirilă nu vrea să le cumpere telefoane copiilor săi: „Au înțeles foarte clar”

Motivul pentru care Tudor Chirilă nu vrea să le cumpere telefoane copiilor săi: „Au înțeles foarte clar
Sursa foto: Facebook

Tudor Chirilă, artist și antrenor în Vocea României”, a vorbit într-un interviu recent despre experiența sa de tată pentru cei doi fii, în vârstă de 6 și 8 ani. Artistul a dezvăluit perspective fascinante despre lecțiile de viață pe care le transmite copiilor săi și modul în care își ghidează familia.

Tudor Chirilă își încurajează copii să-și urmeze pasiunile

Tudor Chirilă promovează un echilibru între rutină și creativitate în viață, încurajând copiii să exploreze și să-și urmeze pasiunile. Remarcă diferențele dintre generații, evidențiind schimbările în educație de la acceptarea bătăilor în trecut, la deschiderea la dialog în prezent. Totodată, subliniază creșterea dependenței copiilor de conținutul digital și a pericolului ca aceștia să adopte mai degrabă un rol de consumatori în detrimentul celui de creatori.

Chirilă subliniază necesitatea stimulării creativității la copii și critică dependența de divertismentul digital. Insistă asupra importanței de a încuraja independența și creativitatea, subliniind că aceștia ar trebui să devină creatori, nu doar consumatori pasivi.

El recunoaște că sfaturile primite de la părinți, deși păreau dificil de acceptat în adolescență, au fost înțelepte și utile în cariera sa și viața de adult. Deși orgoliul său adolescent nu o arăta, el admite că a fost destul de inteligent să-și asculte părinții în multe situații.

De ce nu vrea Tudor Chirilă să le cumpere telefoane copiilor săi

Artistul a dezvăluit că nu le-a cumpărat telefoane smart copiilor săi, susținând că aceștia pot comunica în alte moduri și că introducerea tehnologiei va fi o decizie conștientă atunci când vor fi pregătiți să înțeleagă provocările lumii digitale.

„Nu le-am luat telefoane pentru că ei au înțeles foarte clar că sunt niște calculatoare. Au înțeles foarte bine și că în alte familii fac oamenii ce cred, iar noi, în a noastră, facem ce considerăm. Dacă vor avea telefoane pentru a comunica, vor putea și cu unele de 10-15 ani care nu sunt smartphone-uri. Nici social media, nici telefoanele nu vor intra prea repede în viața lor. În momentul în care vor ajunge să discearnă cât de cât lucrurile, să înțeleagă de ce trebuie să se ferească, să nu se lase afectați, în momentul în care vor intra în zona asta, va fi o decizie luată de ei, conștienți de sine, întimp și spațiu, și conștienți de provocările lumii în care trăim.

Nu mă deranjează expunerea la ecran atât de mult, cât expunerea la social media, de exemplu. Au văzut un film al lui Denzel Washington pe internet, în care el spunea că, pe vremuri, trebuia să mulțumești un singur om – cel cu care stăteai de vorbă și, acum, te chinui să mulțumești zeci de mii de oameni odată”a spus Chirilă pentru Viva.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`