Nelu Ploieșteanu a murit. Cântărețul era infectat cu Covid-19

Nelu Ploieșteanu a murit. Cântărețul era infectat cu Covid-19
Foto: cinemagia.ro

Nelu Ploieșteanu a murit vineri dimineață. Artistul, în vârstă de 70 de ani, era infectat cu coronavirus. Acesta era internat în stare critică, la Secţia ATI Toxicologie de la Spitalul Floreasca, plămânii fiind afectaţi în proporţie de 70%.

Mara Bănică a fost cea care a făcut anunţul despre trecerea în nefiinţă a lui Nelu Ploieşteanu, pe pagina sa de Facebook.

„Speram să nu primesc niciodata vestea asta… Drum bun, nea Nelu! Să te ierte bunul Dumnezeu şi să-ti Odihnească sufletul în Rai!”, a scris ea pe rețeaua de socializare.

Nelu Ploieșteanu a murit. Cântărețul era infectata cu Covid-19

Nelu Ploieșteanu a refuzat internarea până când a fost spitalizat în stare critică

Amintim că Nelu Ploieșteanu a refuzat inițial internarea în spital. Medicii au vrut să îl trimită și la un computer tomograf, însă el a refuzat și a ieșit din spital pe semnătură. Ajuns acasă, seara, starea lui de sănătate s-a agravat, nu mai putea să respire, se sufoca, ajungând din nou la spital.

„Nea Nelu s-a îmbolnăvit la începutul săptămânii, a fost internat 48 de ore şi cred, personal, că făcea parte din categoria bolnavilor „Toma necredinciosul”, care neagă acest virus. Şi mie îmi spunea că nu există, este o răceală aşa. Motiv pentru care a plecat pe propria semnătură din spital. Starea lui se agravase, avea nevoie de un CT pentru ca medicii să determine exact cât din plămâni sun afectaţi sau dacă sunt afectaţi, ori nea Nelu a refuzat. A plecat pe semnătură pentru că legislaţia permite acest lucru. A ajuns miercuri seara acasă. Starea lui s-a agravat foarte tare, până când saturaţia de oxigen i-a ajuns la 50%, practic nu mai putea respira. Atunci au chemat ambulanţa şi a fost din nou transportat la spital. Din nefericire, a ajuns intubat într-un timp foarte scurt cu şanse extrem de mici de supravieţuire”, a povestit Mara Bănică.

Ce pensie avea Nelu Ploieșteanu după o carieră de mai bine de cinci decenii

Nelu Ploieșteanu a precizat, în urmă cu ceva timp, că primește o pensie în valoare de 800 de lei după 55 de ani de muncă.

”În București nu mai am ce face, m-am mutat aici, cu soția, cânt la un local, de doi ani, este un loc de muncă sigur, nu-s probleme mari pe aici cu pandemia. Cânt zilnic, de la orele 18.00 la 20.00, merge bine, sunt mulțumit, Doamne-ajută! Aș muri de foame, vai de capul nostru, dacă n-aș cânta în local! Primesc o pensie de doar 800 de lei, după 55 de ani de muncă, pensii mici au și colegele mele, solistele Maria Dragomiroiu (n.r.- ea a declarat că primește 1.200 de lei) și Maria Cârneci”, a spus artistul.