Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)

Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
Sursa Foto: Freepik

România se află în acestă perioadă sub influența unui val de aer polar, care a adus lapoviță și ninsoare în majoritatea regiunilor țării. Sâmbătă dimineață au căzut primii fulgi de nea în București, iar temperaturile s-au răcit considerabil în toate regiunile.

Duminică, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsori si vânt, care vizează Carpații Meridionali. În restul tarii este in vigoare o informare de precipitații si vânt.

Directorul general ANM, Elena Mateescu, a vorbit, într-o intervenție telefonică în emisiunea Talk B1, prezentată de Irina Petraru, pe B1 TV despre cum va fi vremea în luna decembrie.

La începutul săptămânii 6-12 decembrie 2021, precipitațiile vor afecta întreaga țară

Începând de luni, un strat gros de zăpadă se va depune şi în regiunile din centru, nord și nord-est ale României. În restul țării va ploua.

„Până mâine dimineață la ora 08:00 va fi în vigoare atenționarea meteorologică de cod galben ce vizează Carpații Meridionali, unde, la altitudini mai mari de 1700 m va ninge, se va depune strat de zăpadă. Vor fi intensificări ale vântului care la rafală vor depăşi 70-80 km/h viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.
Până mâine la ora 12:00 vorbim de o informare meteorologică, în partea de vest, sud-vest, centru și nord a țării. Aici va ploua, moderat cantitativ, în special în sud-vest. Cantitățile de apă pot cumula 15-20l/mp, izolat, 30.

În Transilvania, precum şi în partea centru şi nord a Moldovei vor fi depuneri de polei. În zona montană înaltă va ninge, stratul de zăpadă va avea grosimi consistente, va fi asociat cu intensificări ale vântului şi viscol.

În noaptea de luni spre marți, aria precipitațiilor se va extinde şi va cuprinde toate regiunile. La munte va continua să ningă, precum şi în partea de centru nord, nord-est a țării este posibil să ningă și să vorbim de strat de zăpadă. În jumătatea nordică, temperaturile sunt uşor sub norme, în depresiunile din estul Transilvaniei și în nordul Moldovei pot coborî la valori negative”, a declrat Elena Mateescu.

Cum va fi vremea în București, în decembrie 2021?

Săptămâna 6-12 decembrie 2021 va aduce ploi și ceață densă în Capitală.

„Pentru Capitală, am semnalat precipitaţii de lapoviţa şi ninsoare. Primul strat consistent de zăpada se mai lasă aşteptat, după cum arată datele la acest moment. Nu excludem ca începutul de săptămână să ducă în Capitală ploi slabe sau burniţa.
Vorbim de valori care la nivelul maximelor să se situeze în general până la 8-10 grade Celsius și cu minime de 4-5 grade Celsius şi mai degrabă condiţii favorabile pentru ceata. Zăpadă în strat consistent va fi în zona montană, de nord-vest, centru, nord-est a țării.

În acest moment vorbim de temperaturi care să se situeze în general în jurul valorilor apropiate de normale climatologice între 0 până la 7…8 grade, cu minime, inclusiv în Capitală, 2…3 grade, după care săptămâna să debuteze cu minime de până la 5…6 grade Celsius. Le putem considera ușor ridicate”, a afirmat directorul ANM.

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion?

De Crăciun și Revelion, temperaturile se vor situa în limitele obișnuite. Precipitațiile vor fi deficitare în vestul, centrul și sud-estul țării.

„Deocamdată ne aflăm departe de acel interval. În acest moment, săptămâna 20-27 decembrie aven un semnal pentru un regim de temperaturi care să se situeze în jurul celor specifice celor din calendar şi o tendință spre deficit în partea de vest, precum și local în centrul și sud-estul țării, în ceea ce privește regimul de precipitații.
Săptămâna 27 decembrie-3 ianuarie păstrează aceleași semnal în ceea ce priveşte regimul de temperaturi normale şi cantități apropiate de norme. Pot interveni modificări în ceea ce pornește aceste estimări”, a prognozat Elena Mateescu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
01:17 - Virgil Popescu: În cursul acestei primăveri va ieşi primul gaz din Marea Neagră, deci vom mai avea un surplus în iarna viitoare de un miliard de metri cubi (VIDEO)
00:20 - Două tâlhării petrecute la câteva ore distanță în București. „Cine îi protejează pe oamenii aceştia lipsiți de apărare? Nimeni!”
00:00 - Florin Cîțu a susținut că decizia renunțării la certificatul verde COVID la locul de muncă i-a aparținut ministrului Sănătății, Alexandru Rafila
23:53 - Cazul „Novak Djokovic” se repetă și în baschet. Un superstar din NBA, interzis pentru că refuză vaccinul anti-COVID
23:28 - Florin Cîţu, despre facturile calculate greșit: Dacă a fost intenţionat, toată conducerea trebuie să zboare / ANRE trebuie să prezinte un raport de activitate mai ales pe ultimul an
23:04 - Adrian Câciu: România pregătește impozitarea multinaționalelor cu 15% pe profit. Ambiția noastră e să putem fi gata de a aplica acest plafon chiar de la 1 ianuarie 2023
22:47 - Mascații au intrat în casele interlopilor Duduianu. 10 suspecți, luați la secție
22:36 - Florin Cîţu: Aş vrea mai mult fair-play de la partenerii de guvernare / E nevoie de coaliţie să trecem prin acest moment dificil şi nu vreau ca PNL să fie cel care aruncă în aer această coaliţie
22:09 - Florin Cîţu, reacție la acuzația de plagiat adusă lui Nicolae Ciucă: Premierul va trebui să clarifice situaţia în faţa românilor, ca să nu devină o vulnerabilitate
21:57 - Numirea noului selecționer, pe ultima sută de metri. Două nume se mai află în cursă. FRF ar putea face anunțul cel mare miercuri