Regina Elisabeta a luat o decizie radicală în cazul Prințului Andrew, implicat în mai multe scandaluri și acuzat de agresiune sexuală

Regina Elisabeta a luat o decizie radicală în cazul Prințului Andrew, implicat în mai multe scandaluri și acuzat de agresiune sexuală
Foto: Hepta.ro

Regina Elisabeta a II-a a luat o decizie radicală în cazul Prințului Andrew, acuzat de agresiune sexuală. Suverana i-a retras titlurile militare și titlul de Alteța Sa Regală, după cum a anunțat Palatul Buckingham, în cursul zilei de joi.

Decizia Reginei a fost luată după ce un judecător din SUA i-a oprit cererea prin care Ducele de York solicita încetarea procesului său.

Regina Elisabeta a II-a, decizie radicală în cazul Prințului Andrew

Palatul Buckingham a comunicat joi decizia Reginei Elisabeta a II-a. „Cu aprobarea și acordul Reginei, afilierile militare și patronajul regal ale Ducelui de York au fost returnate Reginei. Ducele de York va continua să nu-și asume nicio îndatorire publică și se apără în acest caz ca cetățean privat”, a transmis Palatul într-un comunicat, distribuit inclusiv pe rețelele sociale.

Totodată, Prințul Andrew va înceta să mai folosească titlul „Alteța Sa Regală”. Rolurile pe care Ducele de York le avea în familie vor fi distribuite și celorlalți membrii, scrie BBC. 

Peste 150 de veterani i-au cerut Reginei să îi retragă Prințilui Adrew titlurile

În Regat, peste 150 de militari i-au cerut Reginei să îi retragă Prințului Andrew titlurile militare, din cauza proceselor pe care le are și a acuzațiilor de „abuz sexual”. Aceștia au precizat că „este inacceptabil” ca el să își păstreze titlurile în condițiile acuzațiilor ce i s-au adus.

Ofițerii forțelor armate britanice trebuie să respecte cele mai înalte standarde de probitate, onestitate și conduită onorabilă. Acestea sunt standarde pe care prințul Andrew nu le-a îndeplinit. Este greu de ignorat, când ofițerii de rang înalt îl descriu drept „toxic”, că a discreditat serviciile cu care este asociat”, se menționează în scrisoarea adresată Reginei, potrivit Libertatea. 

Ultima oră
14:00 - MAE: Solicitarea Rusiei de a reduce postura NATO în statele care au aderat după 1997 a fost deja respinsă fără echivoc ca inacceptabilă de către NATO. România va continua să susțină ferm importanța întăririi Flancului Estic
13:52 - Alexandru Rafila: Centrele ambulatorii de evaluare sunt destinate pacienților pozitivi, care au astfel ocazia să facă o investigație completă. Tratamentul antiviral administrat la timp este esențial (VIDEO)
13:38 - Marcel Ciolacu: Programul lui Alexandru Rafila începe să se vadă / Liderul PSD, către ministrul Sănătății: Indiferent cât veți fi de atacat, să mențineți același ritm! (VIDEO)
13:15 - Peste 170 de centre de evaluare a pacienților COVID, deschise în toată țara. HARTA
13:14 - Alexandru Rafila: Cel mai greu lucru de îndeplinit ține de recâștigarea încrederii oamenilor. Guvernul și premierul sprijină acest demers, iar asta demonstrează că politizarea sănătății e ceva greșit (VIDEO)
13:13 - Peste 5.400 de pacienți COVID-19 în spitale, cu 460 în plus față de ziua precedentă / Aproape 20.000 de cazuri noi la nivel național și 49 de decese în 24 de ore
12:58 - Cosmin Cristian Viașu a murit. Senatorul USR avea doar 45 de ani
12:41 - Cătălin Predoiu: Ministerul Justiției pune vineri în dezbatere publică proiectul pentru desființarea SIIJ. Am folosit un model inspirat din modul de funcționare a Parchetului European (VIDEO)
12:36 - Scădere semnificativă a acțiunilor Netflix. Căderea de pe bursă, provocată de estimările privind numărul de abonați
12:35 - Ce salariu încasa Roxana Ciuhulescu de la Ministerul Sportului, înainte să plece la Survivor România 2022