Regina Elisabeta celebrează 70 de ani de domnie. Jubileul de Platină, sărbătorit cu mult fast în Marea Britanie

Regina Elisabeta împlinește 70 de ani de domnie. Foto: The Royal/Facebook.

Palatul Buckingham îmbracă straie de sărbătoare. Regina Elisabeta celebrează 70 de ani de domnie. Cu aceasta ocazie, Familia Regală organizează mai multe evenimente, care se vor desfășura în perioada 2-5 iunie și vor marca Jubileul de Platină al conducătoarei.

Britanicii plantează copacii și inventează rețetele de budincă

Regina Elisabeta este una dintre cele mai longevive  suverane din istoria Angliei.  Majestatea Sa are 95 de ani și se menține în formă. Regina are o agendă aglomerată și reușește să se descurce cu atribuțiile sale. Vezi mai multe poze în galeria foto de AICI.

Citiți și S-a aflat marele secret! De ce membrii Familiei Regale trăiesc mai mult decât englezii de rând?

Casa Regală a venit cu un mesaj emoționant. Britanicii au fost rugați să se implice în celebrarea celor 70 de ani de domnie a Reginei. Englezii sunt invitați să creeze rețete noi de budincă în cinstea Majestății Sale.

Cetățenii, de asemenea, sunt rugați să planteze cât mai mulți copaci pentru a marca Jubileul de Platină al Elisabetei.  Tot în cinstea suveranei, va fi organizată și o paradă oficială, care va fi urmată de o slujbă de mulțumire în Catedrala St. Paul și de o petrecere la Palat.

Regina Elisabeta, cel mai vârstnic monarh din lume

Elisabeta a II-a a devenit Regina în 6 februarie 1952, după moartea tatălui său. Aceasta va fi prima conducătoare de stat care va sărbători Jubileul de Platină.

Mai mulți membri ai Familiei Regale  au ajuns la vârste spectaculoase. Mama suveranei, Regina Mamă Elisabeta, a trăit 101 de ani, iar mătuşa acesteia, Prinţesa Alice, Ducesă de Gloucester, a ajuns până la vârsta de 102 de ani.

Savanții britanici au studiat acest fenomen. Specialiștii au comparat dinastia condusă de Regina Elisabeta cu populația obișnuită. În urma cercetărilor, s-a depistat că Familia Regală trăiește mai mult cu 26% decât populația fără origini nobile. Prin urmare, dacă un om obișnuit trăiește 74 de ani, membrul dinastiei poate să ajungă la o sută de ani.