Rețeta de ecler la tavă, motiv de dispută în mediul online. Două celebre vloggerițe au ajuns la tribunal

Rețeta de ecler la tavă, motiv de dispută în mediul online. Două celebre vloggerițe au ajuns la tribunal
Foto: Pixabay.com

Tribunalul București s-a pronunțat recent, în cazul primei sentințe, în procesul în care se judecă două dintre cele mai cunoscute vloggerițe din domeniul culinar din România, Jamila și Laura Laurențiu.

Jamila are peste 1,5 milioane de urmăritori, în timp ce Laura Laurențiu are 200.000 de fani în mediul online. Procesul a fost intentat de către Geanina Staicu – Avram (Jamila), împotriva competitoarei sale din mediul online. Jamila susține că după ce a postat o rețetă de ecler la tavă, în 2019, Laura Laurențiu a raportat-o la YouTube, pe motiv că i-a furat rețeta. Ea a susținut practic că difuzarea Jamilei îi încalcă drepturile sale de autor.

Rețeta de ecler la tavă, motiv de proces între Jamila și Laura Laurențiu

Laura Laurențiu a precizat pe platformă că videoclipul Jamilei încalcă drepturile de autor ale videoclipul său, în care era prezentată aceeași rețetă, de ecler la tavă.

Clipul Jamilei a fost dezactivat de pe YouTube timp de 17 zile, fiind ulterior reactivat, după ce bucătăreasa a făcut dovada că nu a încălcat drepturile de autor.

Jamila, daune morale după ce a fost făcută „hoață de rețete”

Jamila a cerut în instanță daune morale pentru că videoclipul a fost realizat în cadrul unei campanii publicitare, iar suspendarea acestuia de pe YouTube a condus la afectarea campaniei plătite pe care o realizase și a mai solicitat suma de 1.000 de euro pentru că a fost numită „hoață de rețete” în mediul online, scrie Adevărul. 

Totodată, Laura Laurențiu s-a apărat în procesul împotriva Jamilei susținând că rețeta ei de ecler la tavă este diferite de restul rețetelor pentru astfel de prăjituri.

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE