Sandalele uzate ale lui Steve Jobs, vândute la un preț record

Sandalele uzate ale lui Steve Jobs, vândute la un preț record
Foto: captura video.

Steve Jobs a lăsat o amprentă permanentă în industria tehnologiei. Recent, o altă moștenire a lui, o pereche de sandale Birkenstock uzate, care încă îi poartă urmele pașilor, a fost vândută la licitație la un preț record.

Cât costă sandalele preferate ale fondatorului Apple

Sandalele preferate de piele întoarsă ale lui Steve Jobs pe care le-a purtat in anii 70 si 80 au fost vândute săptămâna aceasta pentru aproape 220.000 de dolari. Potrivit casei de licitații, aceasta a fost cea mai mare sumă plătită vreodată pentru o pereche de sandale.

Pe site-ul său, Julien’s Auctions scrie: „Sandalele din plută-iută păstrează amprentele lui Steve Jobs, formate în timpul multor ani de purtare”.

Jobs a purtat sandale Birkenstock Arizona în timp ce locuia în casa din California, unde el și Steve Wozniak au fondat Apple în 1976. Era de așteptat ca acești pantofi, care astăzi pot fi achiziționați dintr-un magazin cu 125 de dolari, să poată fi vânduți cu 60.000 de dolari. Dar prețul final a fost de 218.750 de dolari, pentru care cumpărătorul anonim a primit și NFT-ul corespunzător.

Sandalele au fost purtate în momentele cruciale pentru Apple

Casa de licitații susține că Jobs a purtat aceste sandale în multe momente importante din istoria Apple. De exemplu, în 1976, „el și co-fondatorul Apple Steve Wozniak într-un garaj din Los Altos au pornit computerul Apple”, iar acolo purta ocazional aceste sandale.

Erau un element de bază al garderobei fondatorului Apple, iar fosta soție a lui Jobs a spus că purta sandale chiar și iarna ca parte a uniformei sale. „Cel mai bun lucru la uniformă este că nu trebuie să-ți faci griji cu ce să îmbraci dimineața”, spunea atunci Chrisanne Brennan.

Urmăriți B1TV.ro și pe