Selly a bătut palma cu Dan Negru. Vloggerul va participa la următorul Revelion realizat la Antena 1

Selly a bătut palma cu Dan Negru. Vloggerul va participa la următorul Revelion realizat la Antena 1
FOTO: Facebook: Dan NEgru / Instagram: Selly

Selly, unul dintre cei mai populari vloggeri de pe YouTube va fi una dintre vedetele pe care Revelionul lui Dan Negru le va aduce anul acesta. Înțelegerea pare că a fost deja făcută, iar tânărul a acceptat rapid invitația celui mai longeviv prezentator de show-uri de acest gen.

Luni seara, vloggerul Selly a fost invitat la „Sinteza Zilei” unde a discutat despre problemele pe care le vede în sistenul de învățămând din România. După ce a postat două vloguri pe această temă și a iscat câteva reacții controversate, din parte ministrului actual al Educației, dar și a fostului ministru Funeriu, Selly a ținut să își exprime liber părerea și să dezvăluie ce soluții crede el că ar putea exista, dar și ce consideră că nu funcționează așa cum ar trebui în sistemul de învățământ.

Sellya bătut palma cu Dan Negru pentru Revelionul de la Antena 1

Tânărul care a susținut Bacalaureatul anul acesta și care a terminat la Colegiul „Frații Buzești” din Craiova, a fost invitat la Antena 3 pentru a susține părerile și recomandările lui cu privire la îmbunătățirea sistemului educațional din România.

Andrei Șelaru s-a bucurat însă de o surpriză din partea realizatorilor și a intrat în direct cu omul pe care l-a urmărit și care l-a inspirat încă din copilărie, în direcția diverismentului. Dan Negru, căci despre el este vorba a susținut că Selly este unul dintre membrii noii generații de divertisment, care s-a mutat acum în online, fiind unul dintre fondatorii unui nou curent.

„Îmi amintesc acum, ascultându-vă pe voi, să fie acum 20 de ani în urmă, de un domn pe care îl chema George Pruteanu, un cărturar remarcabil, era un mare admirator de internet și îmi spunea la vremea aceea „Domnul Negru, televiziunea pune, internetul răsare!”, avea vorba aceasta pe care o spunea mereu. Și eu cred că Selly face parte din „Golgen Age-ul” netului. Acum se creează „golden age-ul” netului, așa cum noi Mihai am avut șansa să facem parte din epoca de aur a televiziunii. Televiziunea nu mai e golden age acum, e greu să o mai înlocuiești pe Rădulească, e greu să găsești pe cineva în locul lui Florin Călinescu, Andreei Esca, Sandra Stoicescu. Aceasta este golden age-ul onlineului, e răsăritul internetului”, a mărturisit Dan Negru.

La finalul telefonului, Dan Negru, cel care prezintă de ani buni Revelionul de la Antena 1, i-a făcut lui Selly marea propunere și l-a invitat la show-ul pe care îl pregătește pentru trecerea dintre ani. Sigură că vloggerul nu a putu refuza așa o invitație și a fost chiar încântat să participe. „La tine în emisiune?! Cum să nu?! Eu am văzut atâtea Revelioane… că nu ieșeam în oraș de Revelion când eram mic, am mai stat și acasă, cum aș putea să lipsesc!”, i-a răspuns pe loc Selly.

Selly, schimb de replici cu fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu

După ce a postat pe YouTube un vlog intitulat „Am picat bac-ul”, în care discută despre faptul că materia studiată pentru examenul de final de liceu nu contribuie cu nimic la schimbarea sau influențarea vieții adolescenților, Selly a stârnit o serie de controverse în mediul online.

„Salut! Eu sunt Selly şi azi s-au afişat rezultatele la BAC. Nu, nu am picat BAC-ul, dar dacă el s-ar fi dat din lucruri care să te ajute cu adevărat în viaţă, lucruri care să te pregătească cu adevărat pentru viitor, vă dau în scris aici că picam BAC-ul. Şi probabil că toţi colegii mei picau la fel ca mine acest examen al maturităţii“, spune liderul trupei 5Gang, amintind de programa şcolară învechită, de materiile inexistente, precum educaţia financiară, educaţia civică, educaţia sexuală şi despre cum şcoala din România dă greş în a-i pregăti pe tineri pentru viaţa reală”, este modul în care începe vlogg-ul lui Selly.

La cele spune de tânărul din Craiova a reacționat și fostul ministru al Educației, Daniel Funerie, într-o postare pe contul personal de Facebook. „Cum adică „școala de azi te pregătește pentru 1900 nu pentru 2020”? S-a schimbat teorema lui Pitagora și eu nu știu? A schimbat tik-tok derivata lui X pătrat și nu ne-a spus? Deschid cartea de chimie și văd acolo chimie organică, ADN și proteine, înțelese în ultimii 50 de ani, nu teoria flogisticului sau alchimie. Fizica ne învață despre ultimele descoperiri, geografia… ce să mai zic: tot Everest e cel mai înalt vârf, iar când mă uit pe hartă văd Pacificul tot la locul lui. Harta României e cea din 2020, iar istoria medievală cam tot aia. La sociologie se învață nediscriminarea, nicidecum că femeile nu au drept de vot, ca pe la 1900. Văd răsmeriță că nu se face educație financiară și conduită preventivă. Really? Finanțele personale sunt, de când lumea, despre plus, minus, înmulțit și împărțit și ceva calcul banal de dobânzi. Adica aritmetică de clasa a 5-a. Aaa, și cumpătare. Conduita preventivă (a mașinii, nu a skate-ului) se învață la școala de șoferi, nu la ciclul primar. Iar însușirea ei e mai probabil să fie făcută de un tânăr care a învățat la școală disciplina decât de o maimuță încălțată și needucată cu figuri în cap”, este doar o parte din mesajul postat de Daniel Funeriu pe contul personal de Facebook.

Acuzații dure din parte lui CTP, după ce a achiziționat o mașină de 70.000 de euro

Deși anul acesta doar ce a dat examenul de Bacalaureat, Selly își câștigă proprii bani din YouTube de câțiva ani buni, așa ar fi reușit să își cumpere și un model de Marcedes de aproximativ 70.000 de euro, atunci când a împlinit vârsta de 18 ani și când a luat carnetul.

La acel moment, gazetarul Cristian Tudor Popescu a adus un val de replici dure la adresa vloggerului, criticând suma pe care a cheltuit-o pentru primul automobil. „Persoanele astea care umblă cu geci de 1.500 de euro și cu mașini de 70.000 de euro, cum l-am văzut pe băiatul acesta, vloggerul, a venit aici, la Digi, Selly sau Selby, era reprezentantul noii generații, care vine cu forță, cu entuziasm, să lichideze vechile structuri îmbrătrânite, dinozaurii… Frumos, revoluționar!… Și-acum văz că prima lui grijă este să-și ia la… cât are, nu știu, 16-17-18 ani, cred că n-are 20 de ani, își ia mașină de 70.000 de euro, pe care, de altfel, a și ciocnit-o”, spunea CTP anul trecut, potrivit Digi24.ro.