Și Elon Musk l-a dat afară pe Kanye West de pe Twitter, după ce acesta a postat o svastică

Și Elon Musk l-a dat afară pe Kanye West de pe Twitter, după ce acesta a postat o svastică
Foto: Facebook/Kanye West.

Kanye West a fost suspendat de pe Twitter și acuzat de „incitare la violență” din cauza unor tweet-uri ofensatoare – la doar două luni de la ultima interdicție.

West fusese deja suspendat de pe Twitter în octombrie

Rapperul american, care acum poartă numele de Ye, a postat o svastică. West a „încălcat regula noastră împotriva incitării la violență”, a scris Musk pe Twitter. „Contul va fi suspendat”, a scris Musk într-o postare pe Twitter.

Tot joi, în timpul unui interviu acordat teoreticianului american al conspirației Alex Jones și cu fața acoperită de o mască, West l-a lăudat pe liderul nazist Adolf Hitler și a vorbit despre păcat, pornografie și diavol.

Șeful Holocaust Educational Trust din Marea Britanie a descris comentariile lui West ca fiind „respingătoare și dezgustătoare”.

„Aceste comentarii, amestecate cu notorietatea sa și numărul mare de fani, au consecințe periculoase”, a declarat directorul executiv Karen Pollock.

În ultimele luni, West a stârnit controverse cu o serie de remarci antisemite și rasiste – ceea ce a dus la tăierea legăturilor dintre gigantul vestimentar Adidas și rapper.

West a fost inițial blocat de pe conturile sale de Twitter și Instagram după ce a postat mesaje antisemite în octombrie.

Ambele platforme au eliminat postările lui West – care îl acuzau pe rapperul Diddy că este controlat de evrei – spunând că vedeta a încălcat politicile privind discursul instigator la ură.

Musk a preluat controlul asupra Twitter în octombrie și a demarat imediat o serie de schimbări radicale în cadrul gigantului social media – inclusiv ridicarea interdicțiilor impuse conturilor controversate.

Urmăriți B1TV.ro și pe