Steven Spielberg va primi Ursul de Aur onorific la Berlinală

Steven Spielberg va primi Ursul de Aur onorific la Berlinală
Steven Spielberg va primi Ursul de Aur onorific la Berlinală, sură foto: captură YT

Steven Spielberg va avea parte de un eveniment special la Berlinale 2023, unde va fi „omagiatul” festivalului și va primi un Urs de Aur onorific pentru întreaga carieră, anunță Hollywoodreporter.

The Fabelmans este cel mai recent și cel mai personal film al lui Spielberg

Ca parte a omagiului, Berlinale va proiecta The Fabelmans, cel mai recent și cel mai personal film al lui Spielberg dintr-o listă de filme care cuprinde peste 100 de lungmetraje și seriale și o carieră care a inclus trei premii Oscar (din 19 nominalizări), numeroase Globuri de Aur și Emmy și o mulțime de distincții internaționale (inclusiv un Cavaler Comandor al Ordinului Imperiului Britanic în Marea Britanie și Medalia Prezidențială a Libertății în SUA).

„Cu o carieră incredibilă, Steven Spielberg nu numai că a fermecat generații de spectatori din întreaga lume, dar a dat un nou sens cuvântului „cinema” ca fabrică de vise”, a declarat duo-ul de regizori de la Berlinale, Mariette Rissenbeek și Carlo Chatrian.

„Fie că este vorba despre lumea magică și veșnică a adolescenților sau despre realitatea pe care istoria a sculptat-o pentru totdeauna, filmele sale ne duc la un alt nivel, în care marele ecran devine suprafața adecvată pentru ca emoțiile noastre să se împlinească.

Dacă Berlinale 2023 reprezintă un nou început, nu am putea găsi un start mai bun decât cel oferit de marea operă a lui Spielberg.”

Berlinale 2023 se va desfășura între 16 și 26 februarie. Filmele omagiale și data ceremoniei de premiere vor fi publicate ulterior.

Urmăriți B1TV.ro și pe