Top 10 cele mai bune filme cu Keanu Reeves. Rolul care l-a transformat în vedetă internațională (VIDEO)

Top 10 cele mai bune filme cu Keanu Reeves. Rolul care l-a transformat în vedetă internațională (VIDEO)

Keanu Reeves împlinește astăzi, 2 septembrie, 55 de ani. Actorul a cunoscut faima mondială odată cu filmul Matrix, în rolul hacker-ului Neo.

Pe lângă trilogia care a adunat milioane de fani din întreaga lume, vedeta canadiană a mai strălucit în câteva pelicule de la Holliwood, printre cele mai de success fiind John Wick, Constantine sau Speed.

Cele mai bune filme cu Keanu Reeves

Matrix

Există două lumi: cea în care trăim zi de zi, și una paralelă cu cea reală. Una este vis. Cealaltă este Matrix.
Hackerul Neo află din ce în ce mai multe despre lumea reală și află că este „Alesul”, ce va ajuta ultimul oraș al oamenilor libri, Zion, să lupte împotriva mașinilor.

John Wick

John Wick este un asasin nemilos. care nu are adversar. Acesta atrage mulți dușmani, care pun o recompensă pe capul lui. Curând, John Wick se va trezi singur, încolțit din toate părțile și fără ajutor. Va trebui să supraviețuiască singur și să își elimine dușmanii rând pe rând.

Speed

Jack Traven, polițist al trupelor speciale, se află din întâmplare în autobuzul în care un maniac a plasat o bombă. Dacă viteza autobuzului scade sub un anumit nivel, vehiculul explodează. Acesta face echipă cu o tânără pentru a depărta mașina de oraș, dar și pentru a dezamorsa bomba, din mers.

Constantine

Constantine are capacitatea de a recunoaște îngerii și demonii care umblă pe pământ în piele de oameni. După o tentative eșuată de suicid, acesta este nevoit să patruleze granița pământească dintre rai și iad și să lupte cu demonii, sperând să își câștige dreptul de izbăvire și să își salveze sufletul.

Ronin 47

După ce un războinic le ucide maestrul și îi declară proscriși, 47 de samurai rămași fără stăpân jură să se răzbune și să-și recâștige onoarea. Goniți din casele lor, aceștia apelează la ajutorul lui Kai, un samurai de rang inferior, pe care odinioară îl repudiaseră, pentru a-și croi drum printr-o lume de bestii mistice și vrăjitori.

The Lake House

Dr. Kate Foster părăsește Illinois-ul, lăsând în urmă o casă lângă lac și se angajează la aglomeratul spital din Chicago.

Noul chiriaș al casei găsește locuința într-o stare mare de degradare. De fapt, casa a fost construită de către tatăl său, un architect renumit. Așadar, se apucă să o renoveze. Cei doi ajung să se cunoască și se îndrăgostesc unul de celălalt.

Sweet November

În fiecare lună, Sara alege câte un bărbat căruia îi propune un pact: să stea împreună o lună și să trăiască după regulile ei. Apoi să se despartă și să meargă fiecare pe drumul lui, fără nici o obligație.

Luna noiembrie este luna lui Nelson, pe care Sara îl tentează cu perspectiva unei vieti trăite la maximum, cu bucuria clipei, a plăcerilor simple. Dar simpla aventură se transformă într-o mare poveste de dragoste.

Johnny Mnemonic

În secolul 21, informația este cea mai de preț valoare. Informațiile trebuie transportate pe cele mai sigure căi, adică prin creierul uman. Johnny se prezintă ca un curier profesionit și oferă astfel de servicii, excluzând riscuri ca nesiguranța sau scurgerea de informații, iar confidențialitatea este garantată.

Informația scrisă pe un cip va fi introdusă sub formă de implant în creierul lui. Însă pentru a avea loc atât de multă informație, Johnny este nevoit să-și abandoneze propriile amintiri. Acum, el dorește să-și recupereze memoria.

Întâi, Johnny trebuie să descopere codurile secrete de acces ale informațiilor pe care le poartă pentru a le putea elimina. Dacă nu reușește, moare.

The Day the Earth stood still

Un OZN aterizează pe Terra. Extraterestrul nu este ostil, ci dimpotrivă, poartă un mesaj de pace: dacă societatea umană nu este în stare să mențină pacea, ea va fi distrusă de o rasă de roboți.

Destination Wedding

Filmul urmărește povestea a doi invitați la o nuntă, Lindsay și Frank, care dezvoltă o afecțiune reciprocă, deși la început sunt neprietenoși.

Obosiți de toată lumea din jurul lor, ambii încep să dezvolte sentimente unul pentru celălalt. De-a lungul weekend-ului, și în ciuda tuturor dificultăților, Frank și Lindsay își împărtășesc dezastrele lor amoroase și încep să se privească ca pe mai mult de doi străini.

Tags: