Tudor Gheorghe își serbează azi ziua de naștere. Cum arată Adrian, singurul copil al cântărețului (FOTO)

Foto: Hepta.ro

Un adevărat rapsod al neamului românesc, Tudor Gheorghe este artistul sinonim cu patriotismul, care astăzi împlineşte 75 de ani. Cuo carieră prodigioasă în lumea muzicii, dar şi teatrului, maestrul Tudor Gheorghe se poate mândri şi cu o viaţă de familie împlinită. De 54 de ani este alături de soţia şi marea sa dragoste, actriţa Georgeta Luchian, care i-a dăruit un fiu – Adrian.

„Pe fiul meu, Adrian, l-am lăsat să-şi aleagă singur calea. Mie mi-a dat Dumnezeu harul de a auzi muzica poeziei, iar lui i-a dat harul de a vedea ceea ce cânt eu. El e tot ceea ce înseamnă imagine Tudor Gheorghe, toate afişele, el este un foarte bun imagist pe computere. Acum sunt şi bunic de băiat. Are patru luni şi sunt mort după el. Cum sunt tot plecat, îmi trimit pe telefon filmuleţe şi fotografii”, mărturisea artistul într-un interviu.

Tudor Gheorghe şi-a crescut fiul în spiritul tuturor valorilor sale, evitând nepotismul.

„Nu s-a prea ştiut că era fiul meu. N-a învăţat decât ceea ce i-a plăcut, dar bacalaureatul l-a luat cu zece. El era un elev mediocru, nu învăţa la toate materiile. De mic ştia ce va face şi a excelat în domeniul respectiv. La bac, la oral, profesorii au văzut că se descurcă şi l-au scos din subiect. Iar domnul Adrian i-a plimbat prin toată literatura. Abia după ce a terminat şi l-au felicitat, a spus unul dintre profesorii din şcoală că e băiatul lui Tudor Gheorghe.

A crescut într-un anumit orizont: când era copil stătea pe genunchii lui Sorescu, l-a botezat Adrian Păunescu, de mic a crescut în lumea cărţilor soţilor Vulpescu”.

La ceas aniversar, Tudor Gheorghe se bucură din plin şi de rolul de bunic, pentrunepoţelul Tudor Gheorghe Constantin care are optanişori.