Ultimele imagini cu Vladimir Găitan în viață. Actorul era de nerecunoscut

Vladimir Găitan era de nerecunoscut în ultimele luni de viață. Marele actor slăbise foarte multnu mai semăna deloc cu imaginea iconică atât de cunoscută de fani.

Vladimir Găitan a murit la 73 de ani

Actorul Vladimir Găitan a murit la vârsta de 73 de ani, după o luptă lungă împotriva unei boli necruțătoare.Artistuls-a stins din viață la Institutul Fundeni, acolo unde era internat. A dus o lupta înfiorătoare cu boală, timp de zeci de ani, pe care a și pierdut-o, în cele din urmă.

Îndrăgitulactor a trecut printr-o suferințăfizicăgreu de imaginat. Găitan suferea de aproape 30 de ani de cancer al sângelui. De-a lungul timpului, acesta afăcut transfuzii de sânge și ședințe de citostatice la Spitalul Fundeni din Capitală.Mai mult decât atât, el aveași o schemă detratament medicamentospe care era obligat să o respecte cu strictețe.

Cauza bolii sale ar fi fost chiar explozia de la Cernobîl.

”O doamnă doctor a fost foarte intrigată de roşeaţa nefirească a feţei mele şi m-a invitat să fac nişte analize. Aveam 40 de ani atunci. Eram un bărbat în putere.

Policitemia vera (aşa se numeşte boala) a fost declanşată de radiaţiile de la Cernobîl sau de o disfuncţie provocată de acestea. Măduva spinării produce mai multe globule roşii decât albe, iar sângele este foarte gros şi pericolul unui accident vascular e iminent. Medicaţia trebuie să-l fluidizeze cât mai mult ca să nu ajung acolo. A fost îngrozitor, dar până la urmă m-am resemnat cu ideea şi am încercat să supravieţuiesc.

Doctorii îmi mai dădeau doar zece ani, iar eu am fost un obraznic şi m-am încăpăţânat să trăiesc. Această boală mi-a interzis orice mişcare sportivă grea. În fiecare dimineaţă noptiera mea se goleşte de câte cinci-şase pastile”, a povestit, într-un ultim interviu, Vladimir Găitan.

Ultima fotografie cu Vladimir Găitan în viață

În ultimele fotografii în care Vladimir Găitan apare în spațiul public, actorul este vizibil măcinat de boală. Îmbătrânit și parcă mai slăbit, actorul privește în gol și parcă ușor gânditor.

Cu toate că starea lui de sănătate se înrăutățisevăzând cu ochii, actorul a continuat să joace în piese de teatru și anul acesta. Actorul spera să mai trăiască trei ani și își dorea ca fiica sa să îi facă un nepoțel.

Reamintim faptul că Vladimir Găitan a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler. A primit decorația alături de alți actori,„pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existența a Teatrului Național din București”.

Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)