Zsa Zsa Gabor a decedat la 99 de ani. Cum a ajuns celebră actrița din Moulin Rouge

Zsa Zsa Gabor a decedat la 99 de ani. Cum a ajuns celebră actrița din Moulin Rouge
foto: Showbiz411

Actriţa Zsa Zsa Gabor a decedat pe 18 decembrie 2016, la vârsta de 99 de ani.Legenda hollywoodianăa murit în urma unui atac de cord.

La acea vreme, von Anhalt, soțul ei, a declarat că Zsa Zsa Gabor a murit în casa sa, înconjuratăde familie și prieteni.

“Toatălumea a fost acolo. Nu a murit singură”, a precizat acesta, potrivit Pro tv.

Cei doi erau căsătoriți din1986, acesta fiind cel mai lung mariaj al actriței.

LegendaHollywood-ului a decedat la 99 de ani

Gabor este o adevărată legendă a Hollywood-ului, cunoscută pentru frumuseţe, eleganţă, dar şi pentru cele nouă căsnicii, fiind la un moment dat căsătorită cu fondatorul lanţului hotelier Hilton,Conrad Hilton.

Nascutăla 6 februarie 1917 la Budapesta, Zsa Zsa Gabor, pe numele său real Sari Gabor, a avut douăsurori, Magda si Eva.

Zsa Zsaa jucat în zeci de filme și seriale de televiziune, printre care “Moulin Rouge”, de John Huston (1952), si “Touch of Evil”, de Orson Welles (1958).

Agentul Ed Lozzi a anunţat că actriţa de origine maghiară a decedat în propria locuinţă, ea urmând să împlinească 100 de ani în februarie, a murit în urma unui atac de cord.

Zsa Zsa Gabor a reuşit să-şi lanseze o carieră de succes la Hollywood.

Aceasta a jucat în 41 de filme de-a lungul unei cariere de 44 de ani şi în multe alte seriale realizate în studiourile din Los Angeles.

Cele mai bune roluri jucate de actriţa maghiară au fost în ”Moulin Rouge” şi ”Lili”.

”Poate sunt un caracter, dar nu vreau să devin o actriţă specializată în caractere”, a declarat Zsa Zsa Gabor în anii ’70, atunci când a început să refuze roluri figurante în filmele de la Hollywood.

Gabor a avut un mare succes în apariţiile televizate.

Zsa Zsa Gabor a stat departe în ultimii ani de lumina reflectoarelor din cauza problemelor grave de sănătate, aceasta a rămas parţial paralizată în urma unui accident de maşină, care a avut loc în 2002 în Beverly Hills. De asemenea, actriţa a supravieţuit în urma a două accidente vasculare cerebrale din 2005 şi 2007.

În 2011, medicii i-au amputat piciorul drept deasupra genunchiului din cauza unei infecţii puternice, care îi punea în pericol viaşa. De asemenea, cu doar două zile înainte de aniversarea ei de 99 de ani, actriţa a ajuns în stare gravă la spital din cauza unor probleme respiratorii.

Zsa Zsa Gabor s-a născut într-o familie bogată de evrei maghiari şi a reuşit să câştige în 1936 concursul de frumuseţe Miss Ungaria.

Tags: