Administraţia Prezidenţială: Klaus Iohannis își menține poziția privind combaterea plagiatului și consideră corectă decizia lui Nicolae Ciucă de a cere analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp

Administraţia Prezidenţială: Klaus Iohannis își menține poziția privind combaterea plagiatului și consideră corectă decizia lui Nicolae Ciucă de a cere analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis consideră „corectă şi necesară” decizia premierului Nicolae Ciucă de a cere analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de etică a Universităţii Naţionale de Apărare, a transmis Administrația Prezidențială. Șeful Guvernului a înaintat această solicitare în contextul în care jurnalista Emilia Șercan a publicat pentru PressOne o anchetă jurnalistică din care reiese că acesta a plagiat 42 din cele 138 de pagini din teza sa de doctorat.

Reacția lui Klaus Iohannis la acuzațiile de plagiat aduse lui Nicolae Ciucă

„Președintele Klaus Iohannis își menține poziția reiterată în nenumărate declarații publice privind combaterea fenomenului plagiatului și importanța integrității academice.

Președintele României consideră corectă și necesară decizia premierului Nicolae Ciucă de a solicita analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp, orice demers menit să clarifice suspiciunile formulate în spațiul public fiind binevenit. Până la o decizie finală a instituțiilor abilitate, Președintele Klaus Iohannis nu va mai face alte precizări pe acest subiect”, a transmis, marți, Administraţia Prezidenţială, potrivit G4Media.

Emilia Șercan, explicații despre plagiatul premierului. Cum se scuză Ciucă

Jurnalista de investigație Emilia Șercan l-a acuzat pe șeful Guvernului că a plagiat 42 din cele 138 de pagini ale lucrării sale de doctorat.

Nicolae Ciucă s-a apărat spunând că lucrarea de doctorat „a fost întocmită în concordanță cu cerințele legale existente la momentul respectiv”.

„Am decis să solicit analizarea lucrării de către Comisia de Etică a UNAp – Instituția Organizatoare de Studii de Doctorat în care s-a susținut teza de doctorat care are un pronunțat caracter specific domeniului Științe Militare”, a mai transmis Ciucă.

Într-o intervenție pentru B1 TV, Emilia Șercan a explicat de ce acuzația de plagiat este una extrem de gravă, de ce scuza lui Ciucă nu stă în picioare și de ce Comisia de Etică a UNAp nu poate face practic nimic în acest caz.

„În universitățile militare, dar nu numai, a fost o perioadă în care impostura a fost nu doar tolerată și protejată, ci și încurajată de conducători, profesori, de către cei din comisiile de susținere”, a punctat Șercan.

Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” a anunţat că a iniţiat demersurile legale de verificare a tezei de doctorat a premierului Ciucă.

Urmăriți B1TV.ro și pe