Adrian Câciu, întrebat de impozitarea progresivă și eventuale deduceri pentru salariile mici: Unul din obiective este creșterea deducerilor / Nu vor crește taxele peste nivelul maximal de acum (VIDEO)

Adrian Câciu, întrebat de impozitarea progresivă și eventuale deduceri pentru salariile mici: Unul din obiective este creșterea deducerilor / Nu vor crește taxele peste nivelul maximal de acum (VIDEO)
Foto: Facebook @ Adrian Câciu

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a vorbit despre reforma fiscală și susține că va prezenta „absolut toate simulările pe toate componentele”.

„Nu vor crește taxele peste nivelul maximal de acum”, spune Adrian Câciu

Întrebat dacă în contextul discuțiilor despre impozitarea progresivă este posibil să fie introduse de anul viitor o serie de deduceri pentru salariile mici și ulterior o eventuală creștere a impozitului pe veniturile mai mari, ministrul Finanțelor a declarat: „Aș vrea să lăsați lucrurile să ajungă la dezbaterea coaliției. Da, unul din obiective este creșterea deducerilor, dar n-aș vrea să intru, pentru că ar trebui să intru și la al doilea răspuns al dumneavoastră. Eu voi prezenta absolut toate simulările pe toate componentele. Ceea ce vreau să înțelegeți este că nu vor crește taxele peste nivelul maximal de acum, dar trebuie să știți, de exemplu, calendarul de accize a expirat în 2022. Este normal să existe un act normativ să stabilească un nou calendar”.

„Grupul de lucru lucrează intens și cred eu că pe 1 avem rezultatul. Ținem cont de ceea ce înseamnă recomandările de țară pe care Comisia Europeană le-a adresat României cred că în ultimii cinci ani, recomandări care s-au transformat până la urmă în necesitatea de a face o reformă fiscală angajată prin PNRR”, a adăugat Adrian Câciu, care a vorbit și despre măsura privind amânarea ratelor.

Întrebat despre eventuală ajustare a impozitelor locale, el a răspuns: „Nu vă supărați, toate elementele acestea vor fi ridicate la nivelul coaliției cu documentul de poziție rezultat în urma analizelor și simulărilor de la Ministerul Finanțelor și de documentul de poziție întocmit de grupul de lucru format din specialiștii celor trei partide”.

Urmăriți B1TV.ro și pe