Adrian Chesnoiu: Inclusiv pe pestă porcină africană vom veni cu un set de măsuri care măcar în al 12-lea ceas să dea încredere industriei de creștere a porcului din România că încă mai putem produce (VIDEO)

Adrian Chesnoiu: Inclusiv pe pestă porcină africană vom veni cu un set de măsuri care măcar în al 12-lea ceas să dea încredere industriei de creștere a porcului din România că încă mai putem produce (VIDEO)
Foto: Facebook @ Adrian Ionuț Chesnoiu

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunțat duminică seară pe B1 TV, la „Selectiv” cu Dan Bucura, că va fi inițiat la nivel guvernamental un set de măsuri privind pesta porcină africană, măsuri „care măcar în al 12-lea ceas să dea încredere industriei de creștere a porcului din România că încă mai putem produce și să ne asigurăm independența alimentară”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ministrul Agriculturii, pe B1 TV. Adrian Chesnoiu: Industria alimentară a României are particularitățile ei, specificul său național

„Trebuie să punem fundamentele în fiecare instituție publică astfel încât schimbarea ministrului sau decidentului politic să afecteze cât mai puțin instituția respectivă. Dacă discutăm de negociere la Bruxelles, aici trebuie să cunoaștem anumite elemente. În momentul în care mergi la Bruxelles, omologii tăi și partenerii de dialog te privesc prin prisma interesului propriu. Dacă noi nu putem să mergem la Bruxelles să le explicăm că agricultura României, zootehnia românească, industria alimentară a României are particularitățile ei, specificul național și să ne batem pentru acele probleme… Să știți, la Bruxelles, toate deciziile se iau prin negociere”, a declarat oficialul, care a vorbit pe B1 TV și despre trecutul său profesional.

În acest context, ministrul Agriculturii a promis că va fi inițiat un set de măsuri în ceea ce privește pesta porcină africană.

„Legat de pesta porcină africană și de exemplul pe care l-ați dat dumneavoastră, să știți că s-au făcut foarte multe discuții cu cei de la Comisia Europeană. Fosta conducere a ANSVSA din perioada, cel puțin cât știu eu, 2017-2020, a făcut foarte multe negocieri și dezbateri cu responsabilii de la Comisia Europeană. Din păcate, profesioniștii sunt înlăturați. ANSVSA nu este în subordinea Ministerului Agriculturii, așa cum ar trebui să fie, dar are impact direct în ceea ce se întâmplă în România și o să vedeți că inclusiv pe pestă porcină africană vom veni la nivel guvernamental cu un set de măsuri care măcar în al 12-lea ceas să dea încredere industriei de creștere a porcului din România că încă mai putem produce și să ne asigurăm independența alimentară”, a adăugat Adrian Chesnoiu.