Adrian Chesnoiu: Ministerul Agriculturii va veni cu măsuri de sprijinire a fermierilor români, așa încât produsele românești să nu fie mai scumpe (VIDEO)

Adrian Chesnoiu: Ministerul Agriculturii va veni cu măsuri de sprijinire a fermierilor români, așa încât produsele românești să nu fie mai scumpe (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Adrian Chesnoiu (PSD), ministrul Agriculturii, a declarat joi, pentru B1 TV, că după aprobarea bugetului de stat pe 2022 va veni cu mai multe măsuri de susținere a fermierilor români, așa încât produsele românești să nu fie mai scumpe.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „News Pass”, moderată de Laura Chiriac pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Adrian Chesnoiu anunță măsuri în sprijinul fermierilor

„Aceste creșteri la energie și gaz, suprapuse peste o creștere a materiile prime, cauzate de mulți factori, pot conduce la dezechilibre în asigurarea menținerii prețului la un nivel sustenabil.

Din acest motiv, la nivelul Ministerului Agriculturii vom veni, după aprobarea Legii bugetului, cu măsuri destinare sprijinirii fermierilor români, așa încât să diminuăm pe cât posibil presiunea pusă de input-uri, așa încât să ne asigurăm că la recoltarea poducției din 2022 prețurile la materie primă nu vor impacta industria de panificație din România.

E nevoie să intervenim, să ajutăm fermierul român, așa încât produsele românești să nu fie mai scumpe”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Chesnoiu, despre controalele pentru verificarea calității fructelor și legumelor

Ministrul a susținut, în aceeași emisiune, că anul viitor va demara un control mai amplu privind vânzarea legumelor și fructelor.

„Vreau să pornesc o acțiune la nivel interinstituționalcu Poliția Română, cu Ministerul de Finanțe, prin Direcția Vămi, așa încât să verificăm zona de comerț cu legume fructe pentru că, nu de puține ori, am văzut că producătorii români fie n-au loc de desfacere, fie sunt la mâna unor intermediari care le oferă prețuri derizorii. Asta nu de puține ori i-a determinat să-și abandoneze marfa pe câmpurile țării”, a declarat Chesnoiu.

Acesta a vorbit și despre execuția bugetară găsită la Ministerul Agiculturii.

Urmăriți B1TV.ro și pe