Adrian Năstase, despre rolul lui Putin în războiul ruso-ucrainean: „Întotdeauna se va căuta un țap ispășitor”

Adrian Năstase, despre rolul lui Putin în războiul ruso-ucrainean: Întotdeauna se va căuta un țap ispășitor
Foto: Hepta/ Inquam Photos / George Calin

Fostul premier, Adrian Năstase crede că liderul Kremlinului, Vladimir Putin, va fi îndepărtat de la conducerea Federației Ruse dacă nu va reuși „să ofere poporului său ceea ce a promis”, notează antena3.

„Întotdeauna se va căuta un țap ispășitor”

„Faptul că se obțin bani din petrol și gaze la un nivel mai ridicat decât înainte este clar, iar în ceea ce privește rubla paritatea este stabilită în momentul de față în mod evident de către Rusia într-un mod care nu știu cât fundament economic are și aici probabil costurile sunt legate de celelalte categorii de exporturi care sunt blocate”, a explicat Adrian Năstase, în cadrul unui interviu pentru emisiunea Subiectiv.

Potrivit politicianului, „o țară nu funcționează numai pe exporturile de gaze și de petrol”.

„Multe dintre resurse nu se mai duc spre economie în general și se duc spre industria de apărare și acest lucru va duce până la urmă la o vulnerabilizare politică, la o criză politică, și eventual la anumite schimbări.

Ca de obicei se va căuta un țap ispășitor, cum se întâmplă și la noi. Am văzut și zilele acestea în anumite decizii juridice ale instanțelor.

Întotdeauna se va căuta un țap ispășitor, iar dacă Putin nu va reuși să livreze și nu cred că va reuși să livreze ceea ce a promis soluția probabil că va fi îndepărtarea lui, iar cei care vor veni vor spune noi nu am știut”, a mai spus Năstase, citat de antena3.

Urmăriți B1TV.ro și pe