Adrian Năstase vrea să-şi lanseze noul volum în faţa ICCJ

Adrian Năstase vrea să-şi lanseze noul volum în faţa ICCJ
Foto: B1 TV

Adrian Năstase vrea să îşi lanseze cartea „Codul Zambaccian 3: Toate pânzele jos”, chiar în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Fostul premier spune că are de gând să facă asta întrucât a petrecut foarte mult timp în sediul Instanţei Supreme, unde e judecat în trei procese.

Azi, social-democratul a ajuns din nou în fatza instanţei, într-un nou termen în  dosarul „Trofeul calităţii”. Năstase e acuzat ca în 2004 s-ar fi folosit de funcţia lui de preşedinte al PSD, în organizarea unui eveniment, care ar fi avut drept scop strângerea de bani pentru campania prezidenţială.

„Sigur că obiectivul e foarte clar. Să ma ţină departe de activitatea politică, eu aşa înţeleg”, a declarat Năstase.

La acest termen, judecatorii Curtii Supreme au audiat alţi 13 martori, aceştia fiind  foşti şefi ai inspectotratelor în construcţii implicaţi în organizarea evenimentului „Trofeul calităţii”, iar cei mai mulţi dintre ei au declarat că inspectoratele pe care le conduceau au avut rol doar în pupularizarea evenimentului.

„ Cred că la finalul acestui proces, se va trage o concluzie firească, şi anume că trebuie realuat concursul „Trofeul calităţii” în construcţii. Din toţi martorii probabil că aţi observat că cel mult patru sau cinci erau membri de partid, restul erau experţi sau profesionşti din domeniu”, a conchis social-democratul.

La următoarele termene urmează să fier audiaţi alţi 850 de martori propuşi de DNA.

„Trofeul calităţii”, în instanţă

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)