Adrian Severin, huiduit în Parlamentul European: ”Reprezentăm 500 milioane de cetăţeni, nu firmele de lobby”

Adrian Severin, huiduit în Parlamentul European: ”Reprezentăm 500 milioane de cetăţeni, nu firmele de lobby”
Foto: evz.ro

Europarlamentarul român Adrian Severin a fost huiduit, miercuri, în prima ședință a Parlamentului European (PE), după ce ziarul britanic Sunday Times a dezvăluit numele a trei europarlamentari dispuși să-și ofere serviciile politice în schimbul sumei de 100.000 de euro, informează EurActiv.

Adrian Severin este unul dintre numele implicate în scandalul numit „Bani contra legii”.

Potrivit europarlamentarului Jean Marinescu, în momentul în care președintele Parlamentului European, Jerzy Buzek a anuțat că Adrian Severin nu-și va da demisia, ceilalți membri, în special grupurile socialiștilor europeni au început să fluiere și să apostrofeze față de acesta.

„Au fost voci acuzatoare și din partea popularilor, dar cu siguranță cei mai vehemenți au fost socialiștii. Nu știu însă dacă cineva i-a reproșat în față după ședință anumite lucruri, dar starea de iritare era mare”, a mai spus Jean Marinescu, citat de EurActiv.

Alfano Sonia, despre cazul Adrian Severin, în şedinţa PE

Credibilitatea Parlamentului European, pusă la îndoială

Într-o intervenţie a europarlamentarului Alfano Sonia, aceasta a spus legat de acest subiect: “La mijloc e credibilitatea Parlamentului European. Să nu uităm că reprezentăm aici 500 de milioane de cetăţeni şi nu firmele de lobby.”

Adrian Severin a declarat că nu a făcut nimic ilegal și a cerut Parlamentului European să ia în calcul „măsuri penale” față de jurnaliștii Sunday Times, adăugând că va discuta cu firme de avocatură pentru deschiderea unui proces de calomnie în Marea Britanie.

Reprezentanții socilaiștilor europeni cer excluderea europarlamentarului român din toate funcțiile deținute în acest grup, cât și demisia din PE.

Într-o conferință de presă susținută, marți, președintele PSD, Victor Ponta, a declarat că Adrian Severin trebuie să demisioneze din partid și din PE, fiind convins că eurodeputatul nu este victima unor conspirații, ci a propriilor sale erori.

Cazul Adrian Severin, dezbătut în Parlamentul European