Alexandru Rafila îl critică pe Florin Cîțu: Mă aşteptam la nişte soluţii de sănătate publică, nu la anchete în care dânsul se anchetează singur să vedem de ce nu a făcut nimic

Alexandru Rafila îl critică pe Florin Cîțu: Mă aşteptam la nişte soluţii de sănătate publică, nu la anchete în care dânsul se anchetează singur să vedem de ce nu a făcut nimic

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat că se aștepta ca premierul Florin Cîțu să vină cu soluții de sănătate publică, nu să ceară anchete în care „dânsul se anchetează singur ca să vedem din ce cauză nu a făcut nimic”. Declarația vine în contextul în care, marți, șeful Guvernului a afirmat că va cere o anchetă pentru că vrea să știe ce a făcut Ministerul Sănătății pentru a pregăti România în perspectiva valului al patrulea al pandemiei de coronavirus.

Rafila îl critică pe Cîțu pentru că vorbește de anchete, în loc să vină cu soluții la criza COVID

„Cîţu a erupt azi la conferinţa de după şedinţa de urgenţă. A spus nişte lucruri care nu au nicio legătură cu managementul pandemiei, ci cu încercarea de a justifica într-un mod nefericit incompetenţa şi incapacitatea de a face ceva timp de trei, patru luni. (…)

Mă aşteptam la nişte soluţii de sănătate publică, nu la nişte anchete în care dânsul se anchetează singur ca să vedem din ce cauză nu a făcut nimic timp de trei, patru luni”, a declarat Alexandru Rafila, la Antena 3.

De exemplu, a spus medicul, Florin Cîțu ar fi trebuit să vină cu soluții pentru testarea COVID a copiilor, așa încât să nu se ajungă iar la închiderea școlilor.

Declarațiile vin în contextul în care premierul Florin Cîțu a susținut că va cere o anchetă în legătură cu modul în care Ministerul Sănătății, condus până de curând de USR PLUS, a pregătit gestionarea valului 4 COVID. De altfel, Cîțu a dat vina pe USR PLUS, foștii parteneri de coaliție, pentru valul 4 COVID, dar și pentru eșecul campaniei de vaccinare.

„Este anormal şi cineva trebuie să răspundă pentru asta dacă valul patru nu a fost pregătit, deşi am vorbit despre asta toată vara”, a declarat, marți, premierul.

Pe 17 iunie, același premier afirma: „N-ar trebui să avem aceste discuții. În România, astăzi, avem dozele de vaccin necesare să se vaccineze toată lumea. Nu ar trebui să existe această discuție despre valul 4 în România!”.

Iar pe 22 iunie, când ritmul campaniei de vaccinare deja scăzuse foarte mult, Cîțu susținea: „În România suntem victimele propriului succes până la urmă. Am avut o campanie care a pornit puternic, am început să avem rezultate și ele se văd în numărul de persoane infectate”.

Marți, România a ajuns să înregistreze aproape 6.800 de infectări cu coronavirus.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)