Florin Cîțu, despre USR PLUS: Cu fiecare zi în care mă atacă pe mine și pe președintele Klaus Iohannis și susțin AUR, sunt responsabili pentru ce se întâmplă (VIDEO)

Florin Cîțu, despre USR PLUS: Cu fiecare zi în care mă atacă pe mine și pe președintele Klaus Iohannis și susțin AUR, sunt responsabili pentru ce se întâmplă (VIDEO)

Florin Cîțu a criticat din nou USR PLUS pentru asocierea cu AUR în depunerea moțiunii de cenzură. Premierul a afirmat că foștii săi colegi de coaliție „tranzacționează sănătatea românilor pentru voturile din Parlament” și că „sunt responsabili pentru ce se întâmplă”.

Cîțu a mai spus că toți cei numiți politic de USR PLUS „trebuie înlocuiți”. Pe de altă parte, a invitat din nou partidul să revină în coaliție, cu precondiția de a renunța la moțiunea de cenzură. Declarațiile vin în contextul în care Florin Cîțu l-a demis și pe Octavian Berceanu (USR PLUS), care conducea Garda Națională de Mediu.

Premierul Florin Cîțu atacă din nou USR PLUS

„Vreau să avem o discuție în coaliție după ce cei de la USR retrag moțiunea cu AUR. Suntem în pandemie, iar AUR are campanie antivcaccinistă. USR nu spune nimic de această campanie. Vreau să le spun tuturor celor care tac din gură și susțin acțiunile că sunt responsabili de ce se întâmplă. Cei de la AUR trebuie izolați. Ei mergeau în spitale și făceau miting în fața spitalelor!Cei care-i susțin tacit tranzacționează sănătatea românilor pentru voturile din Parlament, sunt responsabili pentru ce se întâmplă. Dacă cei de la USR înțeleg să nu fie aliați cu cei de la AUR putem să discutăm”, a declarat Florin Cîțu.

Acesta a insistat că USR PLUS e de vină pentru tot: „Trebuie să înțeleagă că, cu fiecare zi în care mă atacă pe mine și pe președintele Iohannis și susțin AUR, sunt responsabili pentru ce se întâmplă”.

Florin Cîțu a explicat apoi de ce l-a demis pe Octavian Berceanu (USR PLUS) de la conducerea Gărzii Național de Mediu și l-a pus în loc pe Alexandru Lucian Vasile, președintele tinerilor liberali din Călărași și fiul primarului PNL din comuna Jegălia: „Toți cei care au fost numiți politic, trebuie înlocuiți. Atribuțiile au fost delegate adjunctului domnului Berceanu. Niciodată nu am primit semnal că adjunctul domniei sale nu e capabil să-i preia atribuțiile”.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său