Alexandru Rafila: Nu am informații despre vreun dosar la DNA privind achiziția de vaccinuri / Abordarea USR mi se pare neserioasă și este neadevărată. Nu îmi place să mint, dar alții au aceste „calități” (VIDEO)

Alexandru Rafila: Nu am informații despre vreun dosar la DNA privind achiziția de vaccinuri / Abordarea USR mi se pare neserioasă și este neadevărată. Nu îmi place să mint, dar alții au aceste „calități” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că nu are informații despre un eventual dosar DNA privind comenzile de vaccinuri anti-COVID-19. Într-o intervenție la „News Pass” cu Laura Chiriac, miercuri, pe B1 TV, oficialul social-democrat a vorbit despre cele 39 de milioane de doze pe care le așteaptă România, deși nu mai are unde să le stocheze sau cui să le vândă ori chiar să le doneze, context în care a condamnat abordarea USR drept „neserioasă” și „neadevărată”.

Alexandru Rafila, despre abordarea USR: Mie nu îmi place să mint și n-am mințit deloc în cursul acestui mandat, se pare că alții au aceste „calități”

Referitor la acuzațiile pe care i le-au adus reprezentanții USR, partidul care s-ar afla la originea achiziției de vaccinuri în exces, Alexandru Rafila a explicat: „Eu n-am pronunțat niciun nume. Mie îmi pare rău că transformăm într-o dezbatere politică. Eu n-am făcut altceva decât să menționez niște documente care au fost încheiate în anumite momente ale mandatului în care au fost și miniștrii USR sau de altă orientare la Ministerul Sănătății”.

„Mi se pare neserioasă abordarea și, din păcate, este și neadevărată. Mie nu îmi place să mint și n-am mințit deloc în cursul acestui mandat, se pare că alții au aceste «calități» pe care le exhibă în spațiul public”, a adăugat ministrul.

Întrebat dacă există la DNA vreun dosar privind achiziția de vaccinuri, el a răspuns: „Nu am informații referitoare la un astfel de dosar”.

„Dacă nu acționăm, atunci sigur nu avem nicio șansă să rezolvăm în vreun fel această problemă. O să fim în situația să primim vaccinuri pe care nu avem unde să le depozităm, și să le plătim, și să nu le utilizăm. E clar că dacă nu facem nimic, acesta este rezultatul. Noi trebuie măcar să încercăm să găsim o soluție. Nu putem să așteptăm pur și simplu”, a adăugat Alexandru Rafila.

Întrebat dacă mai există vreo șansă ca România să primească măcar o parte din banii cheltuiți inutil pe surplusul de vaccinuri, social-democratul a explicat: „Problema este a vaccinurilor care încă nu au fost livrate. Noi trebuie să primim, memorandumul semnat în 13 mai 2021 ne-a pus în situația să achiziționăm 39 de milioane de doze de vaccin. Noi trebuie să fim foarte clari, măcar vaccinurile pentru anul 2023 să constituie un subiect de discuție pentru că discutăm și acolo de aproape 20 de milioane de doze din cele 39 (de milioane). Pentru ce s-a livrat sigur că trebuie să plătești”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:56 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: “Ce sunt pedepsele karmice? Când și cum se aplică acestea (VIDEO)
23:33 - Directorul unei companii energetice publice germane participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia
22:55 - Planul lui Putin după anexarea teritoriilor din Ucraina: Kremlinul ar urma să introducă legea marțială și să interzică bărbaților să părăsească țara
22:21 - Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației: „Cazul Caracal a scos la iveală în primul rând o serie de disfuncționalități la nivel de instituții” (VIDEO)
21:43 - Xi Jinping, subiect de căutare pe rețelele sociale, în urma zvonurilor privind arestarea sa și o lovitură de stat în China (VIDEO)
21:26 - Continuă protestele în Rusia: Peste 700 de manifestanţi împotriva mobilizării lui Putin în războiul rus din Ucraina, arestaţi în 32 de oraşe
20:55 - Parlamentul rus ar urma să dezbată pe 29 septembrie alipirea la Rusia a provinciilor ucrainene ocupate
20:22 - Momente de panică pentru fratele lui Edi Iordănescu. Ambulanţa a intrat pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale în CS Dinamo – FCSB 2
19:57 - Video complet cu bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Ce a declanșat conflictul și cum au ajuns cei doi să își împartă pumni
19:17 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 25 septembrie– 1 octombrie 2022. Nativii Taur au posibilitatea de a avea o expansiune incredibilă pe plan financiar (VIDEO)