Alina Gorghiu, despre posibile măsuri restricitve: „Se pot lua foarte repede dacă există un consens între liderii politici care mâine vor fi prezenți la Cotroceni”

Alina Gorghiu, despre posibile măsuri restricitve: Se pot lua foarte repede dacă există un consens între liderii politici care mâine vor fi prezenți la Cotroceni
Foto: Alina Gorghiu / Facebook

Alina Gorghiu a declarat marți seara în emisiunea Actualitatea, moderaată de Tudor Mușat, că măsurile restrictive care ar putea fi propuse mâine după discuțiile de la Cotroceni, ar putea fi luate rapid în Parlament dacă va exista consens politic:

„Se poate întâmpla foarte repede dacă există un consens între liderii politici care mâine vor fi prezenți la Cotroceni, între decidenții din domeniul sanitar, dacă mâine aceste soluții sunt agreate, Senat, Cameră, s-a mai întâmplat ca proiecte importante să fie adoptate în două zile.

Nu cred că este un capăt de țară să ne mobilizăm cu toții dacă mâine vor fi identificate acele soluții și am convingerea că această discuție nu e doar una necesară, e una utilă și că opiniile vor merge către măsuri necesare.

Președințele a anunțat că în această ședință se vor decide anumite restricții pentru a stopa răspândirea COVID-19 și a spus că o vor face indiferent cât de impopulare sunt aceste măsuri. Deja a anticipat că este nevoie de adoptarea certificatului verde sau de limitarea deplasării, vom vedea care sunt aceste măsuri. Ele se dezbat în spațiul public. Eu m-as concentra pe discuța despre ce urmează să se întâmple”, a declarat Alina Gorghiu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
19:39 - Nicolae Ciucă: Hanuca ne amintește că speranța și credința ne fac mai puternici. Apreciez și susțin valorile spirituale ale poporului evreu, solidaritatea, întâlnirea dintre religii și culturi, dialogul și respectul (VIDEO)
19:20 - Klaus Iohannis: Comunitatea evreiască din România, un contributor important la binele comun. Reiterez angajamentul Statului nostru în ceea ce privește prevenirea și combaterea antisemitismului
19:10 - Adrian Chesnoiu: Inclusiv pe pestă porcină africană vom veni cu un set de măsuri care măcar în al 12-lea ceas să dea încredere industriei de creștere a porcului din România că încă mai putem produce (VIDEO)
18:47 - Adrian Chesnoiu: Povestea cu „Doi și-un sfert”, o aberație. N-am lucrat nici o secundă acolo, aveam 16 ani când s-a desființat. Am lucrat la DGIPI în cadrul MAI (VIDEO)
18:30 - Adrian Chesnoiu: Politica Agricolă Comună vine cu restricții și condiționalități care vor crea și mai multe decalaje. E datoria noastră să convingem Bruxelles-ul, la prima posibilitate de renegociere a PNRR, să le aibă în vedere (VIDEO)
18:13 - Adrian Chesnoiu, pe B1 TV: Agricultura nu există în PNRR / Poate acum a fost primul guvern de coaliție când Agricultura a fost pusă în primele 5 domenii ca importanță de PSD / N-o mă auziți vorbind de greaua moștenire (VIDEO)
17:58 - Suporterii pot asista la întreaga partidă dintre Universitatea Craiova și FCSB, chiar dacă se termină după ora 21: „Să păstreze obligatoriu biletul la meci până în momentul în care ajung acasă”
17:41 - Raed Arafat: În final, tulpina Omicron va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea să o oprească. Singurul lucru care se face acum este întârzierea răspândirii (VIDEO)
17:30 - Simona Halep, decizie radicală după apariția variantei Omicron: „Nu vreau să risc nimic”
17:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. O activitate simplă despre care se crede că prelungește viața (VIDEO)