Alina Gorghiu: Eu îmi dau demisia dacă Guvernul se face cu PSD. Codrin Ștefănescu: Liderii liberali trăiesc strict în lumea lor (VIDEO)

Alina Gorghiu: Eu îmi dau demisia dacă Guvernul se face cu PSD. Codrin Ștefănescu: Liderii liberali trăiesc strict în lumea lor (VIDEO)

Şefa liberalilor vorbește de o posibilă demisie din fruntea partidului înainte de congresul care va avea loc în 2017. Alina Gorghiu susţine că, în cazul în care PNL va ajunge să facă, după alegerile parlamentare din iarnă, Guvern cu PSD, ea va renunţa la funcția de co-președinte al partidului, informează B1 TV.

"Decizia PNL este aceea de a nu face niciun fel de guvern care să implice PSD-ul. Da, eu îmi dau demisia dacă Guvernul se face cu PSD-ul. Încerc să vă transmit alt mesaj, că nu se va face un guvern cu PSD”, a declarat aceasta în emisiunea Dosar de Politician, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.

Alina Gorghiu este de părere că președintele Klaus Iohannis nu va accepta oferta de premier a celor de la PSD. Declarațiile copreşedintelui PNL vin în urma zvonurilor potrivit cărora în iarnă, după alegerile parlamentare, ar putea fi propus un guvern de uniune națională. Şefa PNL susţine că nu se va abate de la principiile partidului.

”Partidul nu înseamnă doar Alina Gorghiu, decizia a fost votată de toți colegii mei. Ne-am ars foarte mult. Avem dispoziţie în statut că nu facem nimic cu PSD. Cum credeţi că aş putea să îmi încalc propriea lege a partidului şi decizia colegilor? Am o convingere intimă că întotdeauna va considera oferta PNL mai bună decât un preşedinte condamnat definitiv”, a mai spus aceasta.

Alina Gorghiu: Eu îmi dau demisia dacă Guvernul se face cu PSD

#DIRECT_ONE_efsv9z#

Reacţia social democraţilor nu a întârziat. Codrin Ștefănescu spune că liberalii ar fi trebuit să tragă nişte învăţături după ce au pierdut alegerile locale.

”În mod sigur liberalii nu au înțeles absolut nimic din lecția usturătoare pe care au primit-o la alegerile locale. Sunt din ce în ce mai convins că Gorghiu, Blaga şi compania trăiesc strict în lumea lor, o lume total paralelă cu România reală”, a afirmat secretarul general adjunct al PSD într-un comunicat de presă.