Ambasada SUA, după ce AUR a calificat istoria Holocaustului drept temă minoră: ”Exploatarea antisemitismului pentru câștig politic este dezgustătoare”

Ambasada SUA, după ce AUR a calificat istoria Holocaustului drept temă minoră: ”Exploatarea antisemitismului pentru câștig politic este dezgustătoare”
Foto: Alianța pentru Unirea Românilor - AUR / Facebook

Ambasada SUA respinge minimalizarea importanței Holocaustului. Shane Dixon, adjunctul interimar al șefului misiunii SUA la București, a spus într-un clip video postat pe Facebook că ”Nimic din ce are legătură cu Holocaustul nu este ”o temă minoră”.

Ambasada SUA mesaj despre cei care minimalizează Holocaustul

Afirmația oficialului are loc în contextul în care AUR a calificat într-un comunicat oficial de presă din 3 ianurie istoria Holocaustului drept ”teme minoră”.

”Să văd cum e manipulat și exploatat antisemitismul pentru câștig politic intern sau avantaj geopolitc este dezgustător. Nimic din ce are legătură cu Holocaustul nu este ”o temă minoră”. Desconsiderarea sa amintește de cuvintele reprobabile ale lui Rudolf Hoss, cel mai longeviv comandant de la Auschitz, care, când a fost confruntat la proces cu faptul că a ucis 3.5 milioane de oameni, a spus: Nu, doar 2,5 milioane”, „, a spus Shane Dixon, adjunctul interimar al șefului misiunii SUA la București, cu ocazia Zilei Internaționale pentru Comemorarea Victimelor Holocaustului.

„Popoarele noastre sătule, bulversate de pandemie, se confruntă cu valuri de dezinformări și retorici maligne, inclusiv o reapariție stranie a anti-semitismului. Din păcate, și exact ca în trecut, când lumea se tulbură, reapare spectrul constant și latent al anti-semitismului… Când se schimbă paradigma, cele mai infame aspecte ale naturii noastre se manifestă și se dezlănțuie. I-aș avertiza pe cei care pășesc pe calea antisemitismului către orice mijloace că se află într-o companie extrem de perfidă”, a mai spus diplomatul american.

Parchetul General a deschis dosar penal

Parchetul General s-a autosesizat și a deschis un dosar penal in rem după afirmația AUR prin care se minimaliza Holocaustul.

„La data de 6 ianuarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrat un dosar penal privind comunicatul de presă emis pe 3 ianuarie 2022 de partidul AUR, intitulat ‘Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!’, în care se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002, respectiv în varianta – minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia”, a transmis Parchetul General, într-un comunicat.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră