Anca Dragu, avertisment pentru Klaus Iohannis: „Să nu ne jucăm cu deciziile CCR!”

Anca Dragu, avertisment pentru Klaus Iohannis: „Să nu ne jucăm cu deciziile CCR!
Anca Dragu / Foto: Gov.ro

Anca Dragu, președintele Senatului, se teme că președintele Klaus Iohannis ar putea încălca Constituția, în contextul moțiunii de cenzură, pentru demiterea Guvernului Cîțu. Astfel, politicianul USR-PLUS speră ca Iohannis să nu se „joace” cu deciziile CCR și să-l propună premier tot pe omul său de încredre, Florin Cîțu.

„Noi considerăm că nu mai putem continua cu Florin Cîțu premier. PNL și PSD au votat împotriva votării moțiunii USR-PLUS, iar asta arată că încalcă, în continuare, Constituția. Cred că trebuie să facem cluburi de lectură din comunicatele CCR.

PNL trebuie să decidă pe ce cale o apucă și cum vede guvernarea.

(…) Absolut, nu-l vom vota pe Florin Cîțu premier. Sper că nimeni nu va forța atât de mult lucrurile și îl va propune din nou premier pe Florin Cîțu. Să nu ne jucăm cu deciziile CCR!”, a declarat Anca Dragu.

Două moțiuni de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu

Marți, 28 septembrie, în urma sesizării PNL, CCR a decis că moțiunea de cenzură USR-PLUS – AUR trebuie să-și urmeze cursul firesc și să ajungă la vot în plen.

De asemenea, și PSD a depus propria moțiunea de cenzură anti-Cîțu. În opinia lui Orban, moțiunea USR-PLUS – AUR trebuie să aibă întâietate.

„Categoric, moțiunea USR PLUS – AUR. A fost depusă anterior și a parcurs deja etapa citirii moțiunii în plen, intrând în termenul constituțional de după trei zile, prevăzut în Constituție, în care și aici a existat o pronunțare a Curții Constituționale în care a stabilit că trebuie programată cu celeritate, adică nu se poate amâna foarte mult după termenul de trei zile, și că nu poate să intervină procrastinarea, adică amânarea nejustificată a depunerii.

Tot ceea ce am susținut, iată că de fapt Curtea Constituțională confirmă justețea întregii mele poziții și a tuturor luărilor mele de poziție publică și arată fără putință de tăgadă că reprezentanții PSD și, din păcate, colegii mei din PNL din Birourile permanente reunite au încălcat Constituția și au încălcat principiul constituțional al statului de drept”, a declarat Ludovic Orban.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său