Lazăr, nouă replică în disputa cu Toader

Lazăr, nouă replică în disputa cu Toader
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a acuzat că, în urma unui control efectuat de Inspecţia Judiciară la Parchetul General, cele trei inspectoare trimise de CSM în control au trecut pe posturi de consilier chiar la Parchetul General. În replică, Ministerul Public precizează că din acea echipă de inspectori care a efectuat controlul „două doamne procuror şi-au continuat activitatea” în cadrul Parchetului General după încetarea calităţii de inspector judiciar, prin ajungerea la termen a mandatelor de numire.

Ministerul Public susține că Inspecția Judiciară a derulat respectivul control în perioada 4 – 29 septembrie 2017, iar din echipă au făcut parte șapte inspectori. În urma controlului s-a constatat că „activitatea managerială a conducerii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost una eficientă”.

„Din echipa de inspectori, ulterior încetării calităţii de inspector judiciar prin ajungerea la termen a mandatelor de numire, două doamne procuror şi-au continuat activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Una dintre acestea a fost numită printr-o hotărâre a Secţiei pentru procurori într-o funcţie de conducere, iar, cea de a doua, la data afirmaţiilor ministrului justiţiei, nu mai activa în cadrul P.Î.C.C.J”, arată reprezentanţii Ministerului Public.