AUR, despre introducerea certificatului verde: „Măsura este întreptată împotriva cetățenilor români”

AUR, despre introducerea certificatului verde: Măsura este întreptată împotriva cetățenilor români
George Simion, AUR

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) se opune introducerii certificatului verde digital pe teritoriul României pentru accesul la evenimente publice, precizând că reprezintă o formă de discriminare.

„Această măsură este în mod clar îndreptată împotriva cetăţenilor români, şi nu în sprijinul lor. Şi nu oricum, ci cu ură, pentru că 7 din 10 români au refuzat să se vaccineze. În primul rând, ea nu respectă rigorile Constituţiei, drepturile şi libertăţile fundamentale.

În al doilea rând, nu am văzut să aibă loc o dezbatere publică, pentru ca juriştii şi oamenii de bună-credinţă să atragă atenţia asupra derapajelor de la Constituţie. Informaţia apare doar pe surse, în presă.

În al treilea rând, vor fi afectaţi sever operatorii economici, pentru că românii nu se vor înghesui să se testeze, iar afacerile lor se vor prăbuşi.

În al patrulea rând, este mizerabil să pui pe drumuri un om căruia i-a murit cineva drag, pentru a se testa şi a putea participa la înmormântare”, a declarat deputatul George Simion, copreşedinte AUR, într-un comunicat de presă transmis miercuri.

La rândul său, Claudiu Târziu a atras atenția că măsura va genera proteste uriașe în țară:

„Decizia deschide calea alegerilor anticipate, pentru că românii vor ieşi în stradă în număr mare şi vor cere plecarea acestui guvern nedemocratic, condus de un puşcăriaş.

Invităm Avocatul Poporului să intervină în spaţiul public cu argumentele juridice pentru care Guvernul ar trebui să renunţe la această măsură şi anunţăm că vom întreprinde propriile noastre demersuri, parlamentare şi extra-parlamentare. Este inadmisibil ceea ce se întâmplă şi ţinem să avertizăm ferm guvernul Cîţu: odată cu decizia pe care o va adopta astăzi, se va îngropa definitiv”, a adăugat Claudiu Târziu.