AUR intră în grevă parlamentară: „Nu putem să ne facem că nu s-a întâmplat nimic”

AUR intră în grevă parlamentară: „Nu putem să ne facem că nu s-a întâmplat nimic
George Simion și Claudiu Târziu, 2021

Parlamentarii AUR au anunțat că vor intra în grevă parlamentară, după ce moțiunea de cenzură boicotată de PSD nu și-a îndeplinit obiectivul, adică demiterea Guvernului Cîțu. Claudiu Târziu a declarat miercuri, în plenul Senatului, că aleșii din AUR vor fi prezenți în clădire, dar nu vor participa la dezbateri și la vot.

„Nu putem să ne facem că nu s-a întâmplat nimic în ultimele două săptămâni şi să continuăm dezbaterile în Parlament, ignorând că există o moţiune de cenzură blocată la vot. Noi, cei de la AUR, nu putem să asistăm la felul în care se încalcă, în mod grosolan, Constituţia. Nu putem consimţi la aceasta, participând în continuare la lucrările Parlamentului fără niciun fel de protest.

Ieri a fost termenul limită în care trebuia să fie dezbătută şi votată moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. Nu s-a întâmplat, pentru că există o nouă majoritate în Parlament, PNL-PSD-UDMR, care nu vrea asta. Nu există niciun motiv pentru care să nu se fi votat moţiunea. Pretextul, că aşteptăm un răspuns din partea CCR, este fals”, a declarat Claudiu Târziu.

Claudiu Târziu (AUR): „Rămânem în Parlament, dar nu participăm la dezbateri şi la vot”

Argumentul CCR este doar o tergiversare, potrivit lui Claudiu Târziu.

„(…) Trebuie să ne facem treaba şi apoi să se pronunţe Curtea care nu are a se pronunţa în această cauză. Din acest motiv, vă anunţ că grupul parlamentar AUR intră în grevă parlamentară. Rămânem în Parlament, dar nu participăm la dezbateri şi la vot”, a mai transmis copreședintele AUR.

Moțiunea de cenzură a fost citită pe 9 septembrie în plenul reunit al Parlamentului, ședință care a fost marcată de conflicte între parlamentari. Constituția prevede că dezbaterea și votul asupra moțiunii trebuie să aibă loc după 3 zile de la citire, dar nu precizează și un termen limită.