Avocatul Gheorghe Piperea va ataca în instanţă noua candidatură a lui Piedone (VIDEO)

Avocatul Gheorghe Piperea va ataca în instanţă noua candidatură a lui Piedone (VIDEO)

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus din nou candidatura, însă va fi iarăşi contestat în justiţie. Avocatul Gheorghe Piperea a anunţat că va ataca în instanţă noua candidatură a lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4, pentru că sunt mai multe motive care îi interzic fostului edil să candideze, informează B1 TV. Piedone a strâns 5.600 de semnături, însă nu va candida ca independent, ci din partea Partidului Puterii Umaniste. Asta în ciuda opoziţiei conducerii acestei formațiunii politice.

Potrivit avocatului Gheorghe Piperea, cel care a contestat şi prima candidatură a lui Popescu Piedone, acesta nu poate candida pentru că justiţia a anulat dreptul fostului edil de a se lupta pentru un nou mandat.

”Sunt obligat să o contest, din câte ştiu mai sunt alte câteva sute de contestaţii care se pregătesc, în primul rând ale celor din Asociaţia Colectiv, dar şi alte contestaţii. Părerea mea este că avem de-a face cu o sfidare a acestor oameni, este şi o sfidare a justiţiei, pentru că justiţia a anulat acea candidatură, şi nu doar 2.500 de semnături”,a declarat Gheorghe Piperea, citat de News.ro.

Avocatul a adăugat că mai există un motiv pentru care va contesta candidatura lui Piedone, care îi priveşte pe toţi urmăriţii penal supuşi, într-un fel sau altul, unor măsuri preventive, cum este controlul judiciar pe cauţiune.

”De regulă, condiţiile sunt să nu te mişti oriunde vrei, ci într-un anumit perimetru. De exemplu, dacă s-ar pune problema să meargă în străinătate, pentru un primar ales, dar care este sub control judiciar, acest lucru nu e posibil, deoarece controlul judiciar nu îţi permite să ieşi din ţară”, a mai explicat Gheorghe Piperea.

Avocatul Gheorghe Piperea va ataca în instanţă noua candidatură a lui Piedone

#DIRECT_ONE_vz2360#

Candidatura lui Piedone a atras şi antipatia rudelor victimelor din clubul Colectiv. De altfel, aceasta a fost respinsă iniţial, miercuri, după ce s-a dovedit că aproape jumătate din cele peste 5.000 de semnături strânse nu îndeplineau condiţiile legii.

Mai mult, Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins marţi candidatura fostului edil al Sectorului 4, decizia fiind definitivă. Chiar şi în urma acestor hotărâri, Piedone a declarat că va continua campania de strângere de semnături. A spus că vrea să fie lăsat să se supună judecăţii prin vot.

Campania de strângere de semnături a fostului edil a ajuns în atenţia publicului şi prin intermediul altor evenimente. Jurnaliştii au înregistrat zilele acestea cum cei din staff-ul de campanie al lui Piedone fumau în sediu. Însă aceştia au fost daţi afară chiar de către oamenii legii care trebuiau să constate ilegalitatea.

Se pare că pe fostul primar îl protejează chiar oamenii pe care i-a avut în subordine până nu demult. Când vine vorba de Piedone, poliţistii locali nu văd neregulile şi refuză să aplice legea.

Ultima oră
21:57 - Numirea noului selecționer, pe ultima sută de metri. Două nume se mai află în cursă. FRF ar putea face anunțul cel mare miercuri
21:46 - Administraţia Prezidenţială: Klaus Iohannis își menține poziția privind combaterea plagiatului și consideră corectă decizia lui Nicolae Ciucă de a cere analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp
21:19 - Virgil Popescu: Europa e dependentă mult de gazul rusesc. La fel și noi în perioada de iarnă. Dacă se întâmplă ceva în Ucraina, va fi afectată întreaga Europă. Avem diferite scenarii în calcul și știm ce avem de făcut (VIDEO)
21:14 - Vladimir Putin a trecut la nivelul următor. Rusia, China și Iran vor desfășura manevre navale comune
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)
19:23 - Cătălin Zmărăndescu (Survivor), criticat și de fiul său: „Eu v-am spus despre caracterul său. Și-a dat cu tesla-n cap” (VIDEO)